Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συζητήθηκε χτες η πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη λήψη μέτρων πραγματικής ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς τις τράπεζες. Η πρόταση βασίζεται στην αντίστοιχη τροπολογία που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στις 7 Νοέμβρη 2014, αλλά και νωρίτερα, ως πρόταση νόμου, στις 4 Σεπτέμβρη 2012. Τότε, μάλιστα, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ την είχε απορρίψει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, είχε ψηφίσει υπέρ.

Στην πρόταση νόμου περιλαμβάνονται μέτρα για τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών και τη μετάθεση του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους. Τα μέτρα αυτά, όπως ανέλυσε και ο εισηγητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, είναι πιο αναγκαία και επίκαιρα από ποτέ, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση ετοιμάζει το επόμενο πακέτο μέτρων σε βάρος του λαού και ήδη «τρέχουν» πλειστηριασμοί σε βάρος ακόμα και της α' κατοικίας των λαϊκών οικογενειών.

Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, ο ένας «έκοβε» και ο άλλος «έραβε» υπέρ της πολιτικής που για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες. Ολοι μαζί αποφάνθηκαν ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν «πατάει στη σημερινή πραγματικότητα», δεν «έχει πάρει υπόψη της τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση», «θα στοιχίσει ακριβά στον κρατικό προϋπολογισμό» και άλλα παρόμοια, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της συζήτησης στην Ολομέλεια. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό, η πρόταση νόμου δεν τέθηκε σε ψηφοφορία στην Επιτροπή, ενώ την Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ