Παρασκευή 15 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συντεταγμένη η δράση των χρυσαυγιτών στη δολοφονία Φύσσα

Με τις χαρακτηριστικές απαντήσεις του αυτόπτη μάρτυρα Ηλ. Κοντονικόλα, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο μάρτυρας αναγνώρισε τον Ρουπακιά, λέγοντας ότι είναι ο δολοφόνος. Στη συνέχεια, είχε τον εξής διάλογο με την Πολιτική Αγωγή:

Πολιτική Αγωγή: Τα τάγματα εφόδου έχετε διαπιστώσει από ποιους παίρνουν τις εντολές; Μάρτυρας: Από πυρηνάρχες. Πολιτική Αγωγή: Τι ιδεολογία εκφράζουν τα τάγματα εφόδου; Μάρτυρας: Κάνουν αυτό που κάνανε σε εμάς. Αναλαμβάνουν να κάνουν επιθέσεις. Σαν στρατός είναι... Πολιτική Αγωγή: Τα τάγματα εφόδου χρησιμοποιούν σύμβολα ή συνθήματα; Μάρτυρας: Ναι, «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή», το σήμα της Χρυσής Αυγής, έχουν μαιάνδρους, τατουάζ, σβάστικα. Πολιτική Αγωγή: Εχετε δει βουλευτές με ίδια χαρακτηριστικά; Μάρτυρας: Εχω δει. Πολιτική Αγωγή: Διαπιστώνετε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο κόμμα Χρυσή Αυγή και στα τάγματα εφόδου, με βάση τη δράση αυτών και την ιδεολογική έκφραση; Μάρτυρας: Οχι δεν υπάρχει.

Ο Ηλ. Κοντονικόλας που και ο ίδιος δέχτηκε την επίθεση από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, επέμενε στο συντονισμένο της επίθεσης. Μάλιστα, επανέλαβε πως η συντεταγμένη συμπεριφορά των χρυσαυγιτών προκαλούσε φόβο στους ίδιους και δύναμη σε αυτούς που επιτέθηκαν στον Παύλο Φύσσα. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν ζητήθηκε από την Πολιτική Αγωγή να ερμηνεύσει ο μάρτυς πώς μαζεύτηκαν τόσο γρήγορα οι χρυσαυγίτες. «Ακουσα ότι με μηνύματα μαζεύτηκαν και ότι ο Λαγός έδωσε εντολή», απάντησε ο Ηλ. Κοντονικόλας, προκαλώντας την αντίδραση των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών.

Για τους τέσσερις χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στον Π. Φύσσα, είπε ότι «έμοιαζαν σαν να περίμεναν τον Ρουπακιά (...) από τον τρόπο που κινήθηκαν όταν ήρθε. Ηταν σαν να "κρατούσαν" τον Παύλο, να τον απασχολούσαν μέχρι να έρθει ο Ρουπακιάς και να γίνει ό,τι έγινε. Δεν μίλησε σε κανέναν. Πήγε κατευθείαν στον Παύλο. Με το που έγινε η δολοφονία άνοιξαν και έφυγαν προς Κεφαλληνίας». Η παρουσία των Αστυνομικών δεν αποθάρρυνε καθόλου τους χρυσαυγίτες επανέλαβε, ίσα ίσα ήταν πιο χαλαροί, σύμφωνα με τον μάρτυρα. Οπως κατέθεσε, εκείνο το βράδυ αστυνομικοί και χρυσαυγίτες φάνηκε να «ήταν συνδεδεμένοι», καθώς, όπως είπε, ήταν μπροστά στο σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά δεν έκαναν τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ