Παρασκευή 15 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συστήνεται στο κεφάλαιο ως ο καταλληλότερος διαχειριστής

Στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα μίλησε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνεται στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα

Eurokinissi

Ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνεται στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα
Την ικανότητα του ίδιου και της ΝΔ να διαχειριστεί καλύτερα και με παραλλαγμένο μείγμα τις υποθέσεις του κεφαλαίου υπερασπίστηκε ξανά χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Στην ομιλία του ζήτησε «να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση του τόπου από την αντιπολίτευση και μετά», διαφήμισε τη ΝΔ ως πυλώνα σταθερότητας υπέρ της «ανταγωνιστικότητας» και των «μεταρρυθμίσεων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα να εφαρμόσει ακόμα και το δικό της μνημόνιο.

Μίλησε, επίσης, για «παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής Τσίπρα», με μείγμα το οποίο χαρακτήρισε υφεσιακό και ατελέσφορο, επιμένοντας ότι η δική του πολιτική οδηγεί ταχύτερα στην ανάκαμψη, με επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων, «στοχευμένες» περικοπές στις λεγόμενες δημόσιες δαπάνες και μειώσεις στη φορολογία, κύρια βεβαίως για το κεφάλαιο, ώστε να διευκολυνθούν «επενδύσεις».

Στο ίδιο πνεύμα, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ έλεγε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι «η οικονομία δεν πάει καλά (...) Ανάπτυξη με τα μέτρα που παίρνουν δεν έρχεται. Ανάπτυξη έρχεται με τέσσερις τρόπους: Με εξαγωγές, που και μόνο λόγω capital controls ακυρώθηκαν ως προοπτική. Με κρατικές επενδύσεις, που σήμερα δεν υπάρχουν κονδύλια για να γίνουν. Με εσωτερική κατανάλωση, που έχει γονατίσει. Και με επενδύσεις, που δεν τις θέλουν».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον εκλογικό νόμο που προτείνει η κυβέρνηση, στην ομιλία του ο Κυρ. Μητσοτάκης διέβλεψε ότι στόχος της είναι να δυσκολέψει το σχηματισμό κυβέρνησης από τη ΝΔ, κάλεσε όλους τους «δημοκράτες βουλευτές» κι από τα άλλα κόμματα να μην το ψηφίσουν και διαβεβαίωσε ότι ο νόμος αυτός δεν θα περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία, όπως θέλει η κυβέρνηση, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες κιόλας εκλογές, αλλά και ότι η όποια σχετική πλειοψηφία επιτευχθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση, θα την ακυρώσει - όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ - αντίστοιχη πλειοψηφία της επόμενης Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ