Παρασκευή 15 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ - Θ. ΦΩΤΙΟΥ
Να συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια του και μετά βλέπουμε...

Ο διαγκωνισμός με τη ΝΔ, για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής του συστήματος, η κοροϊδία ότι η πρώτη κατοικία είναι «αδιαπραγμάτευτη», η καλλιέργεια της αυταπάτης ότι με την επίτευξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης θα έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό και ο χαρακτηρισμός της πρότασης του ΚΚΕ ως «ανεφάρμοστης», ήταν τα κυριότερα στοιχεία της ομιλίας του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, στην Ολομέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ανέφερε ότι αν συνέχιζε η ΝΔ να βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για το λαό, πρόσθεσε όσον αφορά την πρόταση του ΚΚΕ ότι σχετικά με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων «διαμορφώσαμε το αυστηρότερο πλαίσιο που μπορεί να υπάρξει και υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά διάφορους κανόνες κοινωνικής προστασίας».

Αυτός ήταν ο πρόλογος, για να πει στη συνέχεια ότι «πρέπει να υπάρξει μια λογική πολιτική απέναντι στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το κράτος ταυτόχρονα να λειτουργήσει με όρους σταθερότητας της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Προφανώς, οι τράπεζες σήμερα δεν είναι εφικτό να υποστούν μια ζημία των εβδομήντα, ογδόντα δισεκατομμυρίων, υπό τους όρους που το θέτει η πρόταση. Αυτό θα είχε τεράστιες παρενέργειες. Συνεπώς, σε αυτό το σημείο είναι ανεφάρμοστη».

Η πραγματικότητα είναι ότι η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με ευκολία αφαίρεσαν μερικές δεκάδες δισ. από τις τσέπες του λαού για να στηρίξουν τις τράπεζες και το κεφάλαιο, αλλά προφανώς το αντίστροφο, η ανακούφιση δηλαδή των λαϊκών στρωμάτων σε βάρος των τραπεζικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων, θεωρείται αδιανόητη και ανεφάρμοστη.

Σε συνέχεια των παραπάνω, υπέδειξε στο λαό να στοιχηθεί πίσω από την πολιτική που τον τσακίζει για να ενισχυθεί το κεφάλαιο, λέγοντας ότι «εάν και εφόσον η οικονομία που όλοι φιλοδοξούμε επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα θέματα της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και διατηρώντας ταυτόχρονα τον υψηλό βαθμό κοινωνικής προστασίας, αποτελούν μια εφικτή, ρεαλιστική στρατηγική με την οποία μπορεί να πορευτεί η κυβέρνηση»!

Σε ό,τι αφορά την αναπληρώτρια υπουργό Θ. Φωτίου, δεν απέφυγε την κατρακύλα σε πρακτικές που ανεπιτυχώς δοκίμασαν και προκάτοχοί της σε παλιότερες κυβερνήσεις, δηλώνοντας «εντυπωσιασμένη», επειδή «διαπίστωσε ότι υπάρχει ενιαία αντιπολιτευτική πρακτική» και ότι «από το ΚΚΕ μέχρι τη ΝΔ» προσπαθούν «να πείσουν το λαό ότι έχουν να κάνουν με κυβέρνηση απατεώνων και υποκριτών»! Για κερασάκι στην τούρτα, και σαν αντίβαρο στην πρόταση του ΚΚΕ, παρουσίασε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην ανακύκλωση και διαχείριση της φτώχειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ