Παρασκευή 15 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΣΙΑΣ - ΕΥΡΩΠΗΣ
Σήμερα και αύριο στη Μογγολία

ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ.--

Τα περιθώρια που ανοίγει σε μονοπώλια των δύο πλευρών η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Ασίας θα ανιχνεύσει και η 11η Σύνοδος Κορυφής Ασίας - Ευρώπης (ASEM) που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν Μπατόρ.

Οι εργασίες της θα έχουν και έναν πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη του συγκεκριμένου είδους συνεργασίας μεταξύ των δύο ηπείρων.

Βασικοί «μοχλοί» της ASEM θεωρούνται η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ενωση Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) ωστόσο, από το 1996 που ξεκίνησαν, αυτές οι συναντήσεις διευρύνθηκαν σταδιακά με τη συμμετοχή και ευρωπαϊκών και ασιατικών κρατών που δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες διακρατικές ενώσεις. Σήμερα, στην ASEM παίρνουν μέρος συνολικά 53 χώρες, ανάμεσα στις οποίες οι Ρωσία, Κίνα, Αυστραλία, Ν. Κορέα, Νορβηγία, Ιαπωνία.

Χτες, στο Ουλάν Μπατόρ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ασίας - Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας ότι βασικός στόχος που ενώνει τις 53 χώρες είναι η διασφάλιση συνεργασιών ευνοϊκών για την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ