Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ξεκίνησε χτες στο συνεδριακό κέντρο «Κουίκενς Λόουνς Αρίνα» στο Κλίβελαντ του Οχάιο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, παρουσία χιλιάδων αστυνομικών και μυστικών πρακτόρων, το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, που αναμένεται να δώσει το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη στο δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ και στον υποψήφιο αντιπρόεδρο - κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς.

Το κεντρικό θέμα της πρώτης μέρας του συνεδρίου έχει τον τίτλο «Ας κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά». Εχει προγραμματιστεί να παρέμβουν ως κεντρικοί ομιλητές ο πρώην δήμαρχος Ν. Υόρκης, Ρούντι Τζιουλιάνι, ο ε.α. στρατηγός Μάικλ Φλιν, ο γερουσιαστής της Αϊόβα και ε.α. στρατιωτικός Τζόνι Ερνστ, αλλά και η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια Τραμπ.

Η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας πέριξ του συνεδριακού κέντρου αλλά και σε διάφορα σημεία του Κλίβελαντ θεωρήθηκε απαραίτητη, καθώς έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σειρά διαδηλώσεων εναντίον κυρίως του Τραμπ έως την Πέμπτη 21 Ιούλη, οπότε ολοκληρώνεται το συνέδριο.

Μία βδομάδα μετά, από τις 25 έως τις 28 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαδέλφεια το συνέδριο των Δημοκρατικών, που αναμένεται να δώσει το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία ακόμη δεν έχει ανακοινώσει την επιλογή της για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Στο 4% η διαφορά Κλίντον - Τραμπ

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως όσο περνά ο καιρός, μειώνεται στις δημοσκοπήσεις η διαφορά ανάμεσα στο δισεκατομμυριούχο Ντ. Τραμπ και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Χτες, δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» και του τηλεοπτικού δικτύου ΑBC μείωσε τη διαφορά στις 4 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ της Κλίντον, όταν ένα μήνα πριν η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγούταν με 12 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει την Κλίντον να προηγείται κατά 47% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και να ακολουθεί ο Τραμπ με 43%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ