Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Επίθεση αντικυβερνητικών στο στρατηγείο της αστυνομίας

ΓΕΡΕΒΑΝ.--

Σε εξέλιξη παρέμενε έως χτες το βράδυ, για δεύτερο 24ωρο, η υπόθεση ομηρίας αστυνομικών αξιωματούχων στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, από περίπου 30 ένοπλους αντικυβερνητικούς που απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση του Γιραίρ Σεφιλιάν, του εθνικιστή Λιβανο-αρμένη στρατιωτικού και ιδρυτή της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης «Νέα Αρμενία - Μέτωπο Λαϊκής Σωτηρίας». Στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε ο συνταγματάρχης της αστυνομίας, Αρτούρ Βανογιάν, και τραυματίστηκε αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων, ενώ αρμενικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως μεταξύ των ομήρων ήταν ο αρχηγός της αστυνομίας του Γερεβάν, Βαλερί Οσιπιάν.

Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας, υποστράτηγος Ουνάν Πογκσγιάν, επιβεβαίωσε χτες το απόγευμα την απελευθέρωση δύο εκ των αστυνομικών που κρατούνταν όμηροι και τη συνέχιση διαπραγματεύσεων με τους δράστες. Ζήτησε απελευθέρωση των υπολοίπων ομήρων, τερματισμό της «επίθεσης και της απόπειρας αποσταθεροποίησης», καθώς και παράδοση των δραστών στις αρχές.

Ο Γιραΐρ Σεφιλιάν φυλακίστηκε πρόσφατα με την κατηγορία της συνωμοσίας για κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων και τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων. Κατά το παρελθόν είχε κάνει απόπειρα πραξικοπήματος και είχε επικρίνει τον Πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν για τον τρόπο που χειρίζεται τη μακροχρόνια σύγκρουση στον αρμένικο θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, κατηγορώντας τον για «εκχώρηση εδαφών» στους Αζέρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ