Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Ανοικτή» προσφυγική πολιτική και νέα μέτρα «ασφάλειας» ανήγγειλλε η Μέρκελ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Τη συνέχιση της «ανοικτής» προσφυγικής πολιτικής, αλλά και τη λήψη νέων μέτρων ενίσχυσης της «ασφάλειας» και αποτροπής νέων τρομοκρατικών επιθέσεων ανήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

«Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας εκτρέψουν από ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, να διαρρήξουν τη συνοχή μας και το αίσθημα της κοινότητας, να πλήξουν τον τρόπο ζωής μας, την ανοικτή μας στάση και την προθυμία μας να υποδεχθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι όσοι δράστες των επιθέσεων ήταν πρόσφυγες που είχαν ζητήσει άσυλο «ντρόπιασαν τη χώρα που τους καλωσόρισε». «Βλέπουν μίσος και φόβο ανάμεσα στους πολιτισμούς, μίσος και φόβο ανάμεσα στις θρησκείες. Αντιτασσόμαστε αποφασιστικά σε αυτό», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας: «Θα τα καταφέρουμε!»

Ακολούθως, επανέλαβε ότι όσοι «θέλουν να γλιτώσουν από τις διώξεις και τους πολέμους, έχουν δικαίωμα προστασίας στη Γερμανία», πως η χώρα θα παραμείνει «προσκολλημένη στις αρχές της», προειδοποιώντας ωστόσο ότι «θα υπάρξουν και νέες απειλές για την ασφάλεια από ανθρώπους που δεν γνωρίζει σήμερα το προσωπικό ασφαλείας» στη Γερμανία.

Πρότεινε έτσι τη δημιουργία ενός «έγκαιρου συστήματος προειδοποίησης», ώστε οι αρχές να μπορούν να βλέπουν, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου, «πού υπάρχουν προβλήματα». Πρόσθεσε ότι θα ληφθούν και άλλα «απαραίτητα μέτρα» και πως η κυβέρνησή της θα απαντήσει «πολύ σοβαρά» στις προκλήσεις.

Φάρσα η «απειλή βόμβας» στην Κολωνία

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη Τύπου της Μέρκελ, ειδικές δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κολωνία, πραγματοποίησαν έρευνες σε κτίριο όπου στεγάζεται γραφείο εύρεσης εργασίας, έπειτα από καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων ότι είδαν μια ύποπτη γυναίκα να οπλοφορεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας διευκρίνισε ότι στο ίδιο κτίριο είχε γίνει προσαγωγή ενός υπόπτου, όταν αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι είδαν την ένοπλη γυναίκα να κυκλοφορεί. Ο ίδιος στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν πέντε άτομα, από τα οποία μόνον το ένα εξακολουθεί να κρατείται και ότι αποδείχθηκαν φιάσκο οι πληροφορίες για «πιθανή βόμβα» στο κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ