Σάββατο 30 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο «βούρκο» των φονικών ανταγωνισμών

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΑΚΡ και ο Ερντογάν σε πολλά «εσωτερικά και εξωτερικά μέτωπα» εστιάζουν αστικές αναλύσεις, όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, εντοπίζοντας ευρύτερα περιθώρια «η Ελλάδα να επωφεληθεί από τις εξελίξεις». Εγραφε προ δύο ημερών κεντρικό στέλεχος του ΣΕΒ (και πρώην διπλωμάτης όπως υπέγραφε) στην «Καθημερινή»: «Η διά της διολισθήσεως απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση μετατρέπει γεωπολιτικά την Ελλάδα σε ακροτελεύτιο κρίκο της δυτικής αλυσίδας προς ανατολάς. Η εξέλιξη αυτή επιβάλλει και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν τη χώρα μας με άλλο μάτι.

Η σταθερότητά της αρχίζει να γίνεται υπόθεση και δική τους. Η πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, που συνέδεσε τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είναι ενδεικτική. Για να αξιοποιηθεί, όμως, αυτή η δυνατότητα, απαιτείται και πολιτική βούληση και επεξεργασμένο σχέδιο».

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά των προσδοκιών που γεννούν σε μερίδες του κεφαλαίου η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και οι ανακατατάξεις που μπορεί να φέρουν τα «τσαλιμάκια» και οι «καβγάδες» μεταξύ (πρώην;) συμμάχων. Ομως για τους λαούς, οι φονικοί ανταγωνισμοί στους οποίους θέλουν να τους παρασύρουν δεν είναι παρά ένας βούρκος γεμάτος θανάσιμους κινδύνους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ