Σάββατο 6 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προβάλλει το δικό της μείγμα ως καλύτερο για το κεφάλαιο

Ενα άλλο μείγμα δημοσιονομικής διαχείρισης συνεχίζει να προπαγανδίζει η ΝΔ, κόντρα σε αυτό της κυβέρνησης, με μείωση φόρων και παραπέρα μείωση κοινωνικών δαπανών, ως καταλληλότερο για την επανεκκίνηση - όπως λένε - της εγχώριας οικονομίας του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, και ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής του κόμματος, Απ. Βεσυρόπουλος, έκαναν κοινή δήλωση για τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο:

«Οι μοναδικοί που δεν αντιλαμβάνονται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, είναι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Μόνο το μήνα Ιούνιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 προστέθηκαν νέες φορολογικές οφειλές 6 δισ. ευρώ, περίπου, και το σύνολο πλέον των οφειλών των πολιτών προς το Δημόσιο αγγίζει τα 90 δισ. ευρώ. Ολα αυτά, με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου, όταν δεν υπήρχε ακόμα η υποχρέωση καταβολής του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ».

Σε αυτήν τη βάση εκτιμούν: «Είναι δεδομένο ότι οδεύουμε σε νέα έκρηξη και αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς την εφορία. Ηδη, πάνω από 4.000.000 Ελληνες χρωστάνε στην εφορία, ενώ 1.500.000 είναι ήδη αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις».

Ζητούν: «Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική της χρεοκόπησε. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Μια πολιτική που θα στηρίζεται στη μείωση των φόρων με παράλληλη μείωση των δαπανών. Με μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν ένα φιλικό και ευνοϊκό πλαίσιο για τις επενδύσεις και θα οδηγήσουν σε αύξηση του ΑΕΠ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ