Σάββατο 6 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού και άλλη φορολογία

Τις θέσεις του για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και αλλαγές στη φορολογία, προφανώς υπέρ της περιλάλητης «επιχειρηματικότητας» προς αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Studio Ρέθυμνο 98,0».

Είπε: «Το πρώτο βήμα είναι να ψηφίσουν αυτοί που έχουν ελληνική ταυτότητα. Δηλαδή, αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια και στους εκλογικούς καταλόγους, είναι δηλαδή οι άνθρωποί μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό και πρέπει να ψηφίσουν. Είναι πολύ απλό, μπορούν να πάνε σ' ένα προξενείο και να ψηφίσουν, όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου. Η κυβέρνηση πιστεύω ότι φοβάται αυτήν την ψήφο, φοβάται να τους δώσει το δικαίωμα. Το δικαίωμα που οι περισσότεροι από αυτούς το έχουν στις ευρωεκλογές».

Και για την επιβολή φόρων: «Εμείς είχαμε προειδοποιήσει τον κόσμο (...) Οταν τον Σεπτέμβρη τους λέγαμε ότι αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σε αυξήσεις στη φορολογία, σε αυξήσεις στις εισφορές και επανάληψη του λάθους του παρελθόντος, που είναι φόροι πάνω στους φόρους (...) Υπάρχουν λύσεις, επιμένουμε να λέμε ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά οι λύσεις αυτές συνδυάζονται με μία άλλη πολιτική. Μία πολιτική που δεν θα έχει ως πρώτο της μέλημα το κομματικό κράτος, θα έχει ως πρώτο μέλημα τον άνθρωπο που δουλεύει. Θα έχει την αγορά, θα έχει τα μαγαζιά, θα έχει τις επιχειρήσεις και θα έχει κυρίως τον άνθρωπο στον ιδιωτικό τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ