Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέες αυταπάτες στην «ατζέντα» μπροστά στη ΔΕΘ

Με εντατικούς ρυθμούς το επιτελείο του πρωθυπουργού επεξεργάζεται την παρέμβασή του στη ΔΕΘ, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τη σύνοδο των ηγετών κρατών του ευρωπαϊκού Νότου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 9 Σεπτέμβρη. Στην πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα έχουν ανταποκριθεί οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, Μ. Ραχόι, της Πορτογαλίας, Α. Κόστα, της Μάλτας, Τζ. Μουσκάτ, της Ιταλίας, Μ. Ρέντσι και οι Πρόεδροι της Γαλλίας, Φρ. Ολάντ και της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Αλ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», όταν για την καπιταλιστική ανάπτυξη συντρίβονται μεθοδικά τα δικαιώματα του λαού, καλλιεργώντας επιπρόσθετα αυταπάτες ότι συμμαχίες με άλλα καπιταλιστικά κράτη που τις υπαγορεύουν οι ανάγκες του κεφαλαίου θα ανοίξουν φιλολαϊκή προοπτική, όταν στα κράτη αυτά η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται. Ταυτόχρονα, στο επίκεντρο της πρωθυπουργικής παρέμβασης αναμένεται να βρεθούν οι θεσμικές της παρεμβάσεις και πάλι «αμπαλαρισμένες», ώστε να κρύβεται ο πραγματικός τους χαρακτήρας ως μεταρρυθμίσεων σύμφωνων με σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, όπως και η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής, όπως θα βαφτίσει το ξαναμοίρασμα της ραδιοτηλεοπτικής «πίτας».

«Συμπονούν» και «συμπάσχουν»...

Στόχος η αποσιώπηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων που μαγειρεύονται στο πλαίσιο της υλοποίησης του μνημονίου και ο αποπροσανατολισμός του λαού, στον οποίο βγάζουν και κυνικά τη «γλώσσα» τα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ν. Ξυδάκης, ο οποίος μιλώντας χτες στον «ΣΚΑΪ», αφενός υποκρίθηκε ότι συμπάσχει και συμπονεί το λαό, αφετέρου ξεκαθάρισε ότι κανένα αντιλαϊκό μέτρο δεν πρόκειται να καταργηθεί.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Και τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης».

Εξηγώντας πώς εννοούν την «ανακούφιση», δήλωσε σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ: «Στο ποσόν που είναι τώρα μπορεί να σηκώνει μια ελάφρυνση, αλλά γενικά ως φόρος ακίνητης περιουσίας είναι ένας φόρος που ισχύει σε όλα τα ευνομούμενα κράτη της Δύσεως. Δεν μπορεί κάποιος να επενδύει στα ακίνητα και να μην πληρώνει φόρο. Εσείς το βλέπετε δίκαιο; Ο φόρος για την πρώτη κατοικία πρέπει να είναι από μηδενικός έως ελάχιστος, αλλά ένας που είναι ένας τοκιστής, ένας ραντιέρης, δεν μπορεί να μην πληρώνει φόρους για τα ακίνητα που κατέχει».

«Ενας φόρος ακίνητης περιουσίας πρέπει να υπάρχει σε οποιαδήποτε μορφή» κατέληξε, ενώ με απαράμιλλο κυνισμό, κληθείς να σχολιάσει παλαιότερη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που θα καταργηθεί, απάντησε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να πούμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανες λάθος; Εχει κάνει κι ένα λάθος, και λοιπόν, τι συμβαίνει; (...) Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθος;»!

Επιμένοντας στην αναζήτηση άλλοθι για τα πεπραγμένα τους και εμμέσως στην καλλιέργεια νέων αυταπατών, συμπλήρωσε: «Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016. Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε. Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ