Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Βολική» κριτική στην κυβέρνηση, συναίνεση στα κρίσιμα για το κεφάλαιο

Ανεβάζει αντιπολιτευτικές «στροφές» η ΝΔ μπροστά στη ΔΕΘ και στο «καυτό» φθινόπωρο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα, συντηρώντας, βέβαια, την αντιπαράθεση στο γνωστό «βολικό» και για τους δύο επίπεδο.

«Εγώ δεν πρόκειται να πάω στην ΔΕΘ και να κοροϊδέψω τους Ελληνες όπως έκανε ο Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «Ιonian Channel», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι παντελώς αναξιόπιστος.

Σκιαγραφώντας τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η δική του παρέμβαση στη ΔΕΘ, ανέφερε ότι θα δώσει έμφαση στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις, ισχυριζόμενος ότι «θα φέρουν έσοδα και νέες θέσεις εργασίας». Επανέλαβε, τέλος, το αίτημα για εκλογές, λέγοντας ότι «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από αυτό της απομάκρυνσης».

Χτες, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε στα νέα γραφεία του κόμματος με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δ. Αβραμόπουλο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξήρε την προσπάθεια «για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ενωσης», ζήτησε την προστασία της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, με βοήθεια για τη διαχείριση του ζητήματος στο εσωτερικό της χώρας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για απροθυμία διαμόρφωσης «εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού», όταν στην πραγματικότητα όλοι συμπίπτουν στην υπεράσπιση των ευρωενωσιακών αποφάσεων. Λίγο μετά, εξάλλου, εξήγησε ότι δεν αναφέρεται παρά σε μέτρα διαχείρισης στο εσωτερικό της χώρας, στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση που κινείται ουσιαστικά και η κυβέρνηση, όπως «διαχωρισμός των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών, προ-αναχωρησιακά κέντρα για την επιστροφή των οικονομικών μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, σχεδιασμός οργανωμένης και συστηματικής κατανομής των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών σε όλη την εθνική επικράτεια (...) γρήγορη και ουσιαστική εκμετάλλευση των σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων».

Σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά της ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για «προσπάθεια θεσμικής και συστηματικής ανανέωσης», ώστε να καταστεί η ΝΔ ικανή «να οδηγήσει τη χώρα μακριά από το αδιέξοδο».

Ο Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «σε αυτήν την καινούργια προσπάθεια, στο καινούργιο ξεκίνημα της παράταξης και του προέδρου, θα είμαι κοντά του».

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό, δήλωσε ότι «το Προσφυγικό και τα ζητήματα ασφαλείας, που κυριαρχούν στον ευρύτερο γεωπολιτικό μας χώρο, καθιστούν την Ελλάδα ένα βασικό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημά της πρέπει η Ελλάδα να το αξιοποιήσει σε αυτές τις δύσκολες και πιεστικές στιγμές», υπενθυμίζοντας στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης ότι «βασική αστική αξία και αρχή είναι η έννοια της εθνικής συνεννόησης, της συναντίληψης για την αντιμετώπιση όλων αυτών των μεγάλων θεμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ