Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Συνέχεια στις κόντρες για το μοίρασμα της «πίτας»

«Πράσινο φως» απ' το ΣτΕ για τη δημοπράτηση των αδειών

«Πράσινο φως» στη συνέχιση της διαδικασίας δημοπράτησης των 4 τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας άναψε χτες το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας το αίτημα 7 τηλεοπτικών σταθμών για έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή του διαγωνισμού της Τρίτης 30/8. Να ανασταλεί ο διαγωνισμός ζήτησαν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών «Mega», «Star», «ΑΝΤ1», «Alpha», «ΣΚΑΪ» και «Ε». Αντίθετα, οι νέοι «παίκτες» ζήτησαν να συνεχιστεί μερικώς ο διαγωνισμός.

Στο μεταξύ, η ενδοαστική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο την απόπειρα της κυβέρνησης να ξαναμοιράσει την ραδιοτηλεοπτική «πίτα», καλά κρατεί.

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών μίλησε χτες (ρ/σ «Παραπολιτικά») ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς. Νωρίτερα είχε κάνει «φροντιστήριο» σε βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, προκειμένου να υπερασπίζονται αποτελεσματικά την όλη διαδικασία.

Ο ίδιος στη συνέντευξή του, υπερασπιζόμενος τις κυβερνητικές επιλογές, υποστήριξε πως «ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο και έχουν χρησιμοποιήσει κάθε νομικό επιχείρημα για να παύσει αυτός ο διαγωνισμός (...) Για να αποσοβηθεί και οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός κίνδυνος θα υπάρχει και η χειρόγραφη διαδικασία».

Στράφηκε κατά της ΝΔ, υπονοώντας ότι τις θέσεις της τις υπαγορεύει ο «ΣΚΑΪ». «Αναρωτιέμαι ώρες - ώρες αν οι ανακοινώσεις της ΝΔ γράφονται στο Μοσχάτο ή λίγο παρακάτω. Παρακάτω είναι το Φάληρο. Θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά τη ΝΔ ότι το αίτημα παγώματος του διαγωνισμού το κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Ερχεται ως ηχώ των υπαρχόντων ιδιοκτησιών και επαναλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο αυτό το αίτημα», δήλωσε.

Οσον αφορά τις κατηγορίες του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, για τον Ι. Β. Καλογρίτσα, δεν τις ενστερνίστηκε, λέγοντας πως «καλώ οποιονδήποτε να μου δείξει πώς και εάν η πολιτική ηγεσία μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη πέρα από κάθε προηγούμενο».

Πάντως, ο Ν. Παππάς δεν απάντησε στο ερώτημα «πόσες άδειες αντέχει η αγορά», αρκούμενος να δηλώσει «σίγουρα λιγότερες από όσες έχουμε σήμερα»...

Απ' την πλευρά του, βεβαίως, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Βίτσας, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ουσιαστικά απέφυγε να απορρίψει τις καταγγελίες Καμμένου για άσκηση πολιτικών πιέσεων απ' τον Ι. Β. Καλογρίτσα, προκειμένου να αποσπάσει άδεια, δηλώνοντας σχετικά πως «ο κύριος Καμμένος έκανε αυτή τη δήλωση σαν πολιτικός αρχηγός και σαν μέλος της κυβέρνησης. Είναι στην πολιτική χρόνια, γνωρίζει πράγματα, κάτι θα θέλει να πει».

Η ΝΔ επανήλθε χτες στο ζήτημα των καταγγελιών του Π. Καμμένου, κάνοντας λόγο για «ένοχη σιωπή» του Αλ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της: «48 ώρες μετά, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς και η κυρία Γεροβασίλη συνεχίζουν να σιωπούν για τις δημόσιες καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας για "μαύρο χρήμα σε sites" από υποψήφιο καναλάρχη. Δεν φαίνεται να βοήθησε τον κ. Τσίπρα ούτε ο παριζιάνικος αέρας. Είναι, προφανώς, βραχυκυκλωμένος ανάμεσα στους υπουργούς του, που μπλέκουν τις γραμμές τους στις "γέφυρες της διαπλοκής" για τον έλεγχο των ΜΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ