Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Ασταμάτητοι μετασεισμοί στην Ιταλία

Πάνω από 3.500 οι άστεγοι σεισμόπληκτοι

ΑΜΑΤΡΙΤΣΕ.--

Οι κηδείες των 220 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μετά τον ισχυρό σεισμό της 24ης Αυγούστου ξεκίνησαν χτες στην πόλη Αματρίτσε, στην κεντρική Ιταλία, μια μόνο από τις κωμοπόλεις που ισοπεδώθηκαν. Συνολικά, τα θύματα του σεισμού καταγράφονται στα 292, χωρίς όμως να θεωρείται αυτός ο τελικός απολογισμός. Θυμίζουμε ότι οι πληγείσες περιοχές είναι παραδοσιακοί οικισμοί, στους οποίους παραθέριζαν αρκετές οικογένειες και ο αριθμός των επισκεπτών ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί.

Στο μεταξύ, το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανέφερε χτες ότι οι μετασεισμοί από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης υπολογίζονταν χτες σε πάνω από 2.550.

Την ίδια στιγμή, η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας υποστήριζε ότι οι άστεγοι που φιλοξενούνται σε καταυλισμούς και ξενοδοχεία είναι πλέον συνολικά 3.554. Η αγωνία για τους σεισμοπαθείς μεγαλώνει, δεδομένης και της πολύ πρόσφατης εμπειρίας από το σεισμό στη Λ' Ακουιλα (2009), όπου όταν το ζήτημα έπαψε να είναι πρώτο θέμα στη δημοσιότητα, η πλειοψηφία του κόσμου αφέθηκε ουσιαστικά στη μοίρα του, όπως και τα κτίρια, που - σύμφωνα με τις τότε κυβερνητικές εξαγγελίες - επρόκειτο να ελεγχθούν και να θωρακιστούν για το ενδεχόμενο νέου σεισμού.

Χτες, ιταλικά και διεθνή ΜΜΕ αναφέρονταν σε «υποψίες» εισαγγελέων ότι έχουν υπογραφεί έγγραφα για ολοκλήρωση αντισεισμικών έργων π.χ. στην Αματρίτσε, που όμως δεν έγιναν ποτέ. Τα ίδια ΜΜΕ προσθέτουν ακόμα ότι κατέρρευσαν και ειδικοί χώροι που προβλεπόταν να φιλοξενήσουν κατοίκους στο Αματρίτσε, σε περίπτωση που ...θα γινόταν σεισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ