Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» - «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»
Τα πανηγύρια των ομίλων δεν αφορούν τους εργαζόμενους

Στην τελική ευθεία βρισκόταν χτες η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στις εταιρείες «Σκλαβενίτης» και «Μαρινόπουλος». Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η συμφωνία έχει πάρει το «πράσινο φως» από τις τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική), προβλέπει δανειοδότηση ύψους 360 εκατ. ευρώ και παράλληλα χρηματοδότηση της τάξης των 125 εκατ. ευρώ από τον «Σκλαβενίτη», κάτω από τον έλεγχο του οποίου θα περάσει η νέα εταιρεία με τα καταστήματα της αλυσίδας του «Μαρινόπουλου».

Στο φόντο αυτό, οι Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί σε καταστήματα της εταιρείας στην Αττική, συνεχίζουν τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους. Καλούν τους εργαζόμενους να μη δείξουν κανέναν εφησυχασμό και αναμονή, κόντρα σε όσους τους προτρέπουν να πανηγυρίσουν για το «αίσιο τέλος» των διαβουλεύσεων ανάμεσα σε «Μαρινόπουλο», «Σκλαβενίτη», τράπεζες και πιστωτές. Οπως έχουν ξεκαθαρίσει, η «διάσωση» της επιχείρησης δεν σημαίνει «διάσωση» των εργαζομένων, που χρειάζεται να βρίσκονται σε ετοιμότητα απέναντι στο ενδεχόμενο απολύσεων ή μειώσεων μισθών.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι πληρώνονται το μισθό τους με δόσεις και «έναντι», με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων. Ετσι, σήμερα, Παρασκευή, οι Επιτροπές Αγώνα έχουν προγραμματίσει παρεμβάσεις, στις 10 π.μ., στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15) και στις 12 μ. στο υπουργείο Μεταφορών (Αναστάσεως 2, Χολαργός), με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε προχτές στη ΔΕΗ.

Από την πλευρά της, η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου κωφεύει στο αίτημα των Επιτροπών Αγώνα για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στην Αττική και την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή της, επικαλείται τη «βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων» να «στρατευτούν» μαζί της.

Οσο για τις διακηρύξεις με τις οποίες δεσμεύεται «να συνεχίσει να δίνει τη μάχη για τη διασφάλιση των συμφερόντων» των εργαζομένων και να επιδεικνύει τον «ύψιστο βαθμό επιφυλακής και ετοιμότητας», αρκεί να θυμηθεί κανείς τα μηνύματα που έστελνε η πλειοψηφία του σωματείου την παραμονή της απεργιακής κινητοποίησης τον Ιούλη, με τα οποία «ενημέρωνε» πως δεν υπάρχει απεργία, λοιδορούσε τις Επιτροπές Αγώνα που πήραν στις πλάτες τους την οργάνωση του αγώνα και καλούσε ουσιαστικά σε απεργοσπασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ