Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συσκέψεις για ενημέρωση και οργάνωση της πάλης

Συσκέψεις για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νέο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας διοργανώνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δ. Μακεδονίας. Χτες, έγινε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και τη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΣΕΕΕΝ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Ανεξάρτητα από το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που θα επιλεγεί (ΝΟΜΕ, στρατηγικός επενδυτής, συμπράξεις ΔΕΗ - ιδιωτών κ.ά.), οι συνέπειες θα είναι το ίδιο επώδυνες για τους εργαζόμενους στον κλάδο, για το λαό της περιοχής, για το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας.

Ταυτόχρονα με τις εξελίξεις στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Στο τραπέζι βρίσκονται οι ομαδικές απολύσεις, η κατάργηση των ΣΣΕ, νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση κ.ά. Επιβεβαιώνεται η άποψη ότι η "δίκαιη ανάπτυξη" που διαφημίζει η κυβέρνηση θα βασιστεί στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις, τα κόμματα, τους εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που υπηρετούν την ΕΕ, που θεωρούσαν και θεωρούν την πολιτική και τις οδηγίες της μονόδρομο για τους εργαζόμενους και το λαό.

Δεν μπορούμε να έχουμε θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους και το λαό αν δεν συγκρουστούμε με την πολιτική τη ΕΕ, που με τις οδηγίες της μειώνει την παραγωγή λιγνίτη στη χώρα μας, που θέλει σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις, μισθούς και συντάξεις πείνας. Η ανταγωνιστικότητα σημαίνει κυνήγι για μεγαλύτερα κέρδη. Ακόμα και μια ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο για να ανταγωνιστεί τους ιδιωτικούς ομίλους θα έπαιζε με τους όρους αγοράς, όπως κάνει και τώρα.

Εχουμε συμφέρον ενωμένοι να παλέψουμε ενάντια σε όσα ετοιμάζουν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Δεν μένει κανένας έξω από τη νέα επίθεση. Ολοι πρέπει να πούμε "δεν πάει άλλο!"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε μία μέρα χωρίς τηλεθέρμανση! (2023-10-17 00:00:00.0)
Αγονος ο διαγωνισμός, «γόνιμο» το έδαφος για ένταση ανταγωνισμών και επιπλέον ανταλλάγματα (2019-02-12 00:00:00.0)
Το «δουλεμπόριο» το ζούμε στο πετσί μας και απαιτούμε την κατάργησή του! (2017-01-14 00:00:00.0)
Καλεί στο αυριανό συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα (2016-09-15 00:00:00.0)
Περιοδείες και συσκέψεις για ΑΔΜΗΕ - ΔΕΗ (2016-08-24 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (2014-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ