Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΕΕΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ούτε μία μέρα χωρίς τηλεθέρμανση!

Σε κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου καλεί το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, αύριο, Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στις 7.30 π.μ., με αφορμή την καθυστέρηση της παροχής τηλεθέρμανσης στην πόλη της Κοζάνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κοζάνης, η τροφοδοσία του δικτύου τηλεθέρμανσης της Κοζάνης και των διασυνδεδεμένων οικισμών με θερμική ενέργεια δεν έχει ξεκινήσει από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ παρότι η ΔΕΥΑΚ έχει υποβάλει σχετικό αίτημα από τις 2 Οκτώβρη, λόγω βλάβης. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η παροχή θα ξεκινήσει αν και εφόσον αποκατασταθεί η βλάβη το βράδυ της Τετάρτης 18 Οκτώβρη.

Την ίδια ώρα, ο χειμώνας έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του στην περιοχή, η οποία σημειώνει ήδη χαμηλές θερμοκρασίες.

Οπως σημειώνει το ΣΕΕΕΝ, η κατάσταση αυτή προϊδεάζει για το τι περιμένει τα λαϊκά νοικοκυριά, και προσθέτει ότι είναι αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης», της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της θέρμανσης: «Για τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ η παροχή θερμικής ενέργειας προς τη ΔΕΥΑΚ είναι υπό αίρεση με κίνδυνο είτε να μείνουμε χωρίς τηλεθέρμανση είτε να χρειαστεί να πληρώσουμε υπέρογκες αυξήσεις.

Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια, να παγώσουμε τον χειμώνα για τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ. Δεν μας πείθουν οι όποιες διαβεβαιώσεις. Τις ίδιες έδιναν μέχρι σήμερα και η πόλη θα μένει μια βδομάδα χωρίς τηλεθέρμανση. Καμία εμπιστοσύνη, καμιά αναμονή», αναφέρει το ΣΕΕΕΝ και καλεί τον λαό της περιοχής να πάρει την κατάσταση στα χέρια του για να μην παγώσει τον χειμώνα, να έχει πρόσβαση σε φθηνή θέρμανση και να απαιτήσει:

-- Ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

-- Ούτε σκέψη για αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης.

-- Να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ