Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΗ
Αλλοι τρεις νεκροί ξεριζωμένοι

Αλλοι τρεις ξεριζωμένοι έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου από ναυάγιο στα ανοιχτά της Σύμης. Στο σκάφος που ναυάγησε επέβαιναν 13 άτομα, σύμφωνα με τους 8 διασωθέντες. Ετσι, συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, καθώς τα δουλεμπορικά κυκλώματα αξιοποιούν, από τη μια, την απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας και, από την άλλη, την προσπάθεια των ξεριζωμένων να ξεφύγουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις οποίες στηρίζουν η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις.

Τα πτώματα των κατατρεγμένων ανέσυραν από θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύμης οι ομάδες διάσωσης, μετά τη βύθιση λέμβου αργά την Κυριακή το βράδυ.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας ενημερώθηκε για το ναυάγιο στις 23.00. Αμέσως δόθηκε εντολή και στην περιοχή έσπευσαν ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό του Λιμενικού καθώς και ελικόπτερο «Super Puma» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις έρευνες συμμετείχαν και 4 ιδιωτικά σκάφη, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, με πολύ ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους 2 μποφόρ. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και στη στεριά όπου τελικά εντοπίστηκαν, στο Νημποριό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ