Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλουν τη φασιστική σύναξη στο Ν. Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη

Καλούν στην αντιφασιστική κινητοποίηση στις 6 μ.μ. την ίδια μέρα

Σε καταγγελία της φασιστικής πανευρωπαϊκής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο, προχωρούν σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας και δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην αντιφασιστική κινητοποίηση την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ., στη συμβολή λεωφ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας, στην οποία κάλεσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ N. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης».

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να μπει «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε σχολείο, γειτονιά, χώρο δουλειάς. Δεν θα ανεχθούμε να ζήσουμε γεγονότα όπως αυτό της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο "OPAP Arena", με την καταδρομική επίθεση ναζιστών Κροατών χούλιγκανς και Ελλήνων ομοϊδεατών τους, με συνέπεια τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη και αρκετούς τραυματίες».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και πέριξ σημειώνει: «Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας, όπου 22 παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο, όπου η μεγάλη κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση! Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές, γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!».

Κάλεσμα στις γυναίκες, στις εργαζόμενες, στις άνεργες, στις αυτοαπασχολούμενες, στις συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση «για να απομονώσουμε τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική ναζιστική αντίληψη παντού!», απευθύνουν η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου, ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης.

«Δεν θα επιτρέψουμε στο φίδι του φασισμού να ξαναβγεί από την τρύπα του! Εξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!», τονίζει η Ενωση Αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής.

Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τη φασιστική σύναξη έχει καταγγείλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ καλώντας «τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία, τους φορείς, τα μαθητικά συμβούλια, να πάρουν αποφάσεις μαζικής καταδίκης και αγωνιστικής κινητοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ