Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαχρονικές οι ευθύνες για την επικίνδυνη κατάσταση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής

Σχόλιο για τον τραγικό θάνατο 8χρονου από πυροβολισμούς

«Το ΚΚΕ θα βρεθεί στο πλευρό του λαού του δήμου Φυλής, στον αγώνα του για να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια στον τόπο του. Θα παλέψει ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει την περιοχή και στρώνει το έδαφος δράσης ακόμα και εγκληματικών κυκλωμάτων, προσθέτοντας νέους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία του λαού», επισημαίνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ σε σχόλιό τους για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο 8χρονου παιδιού από πυροβολισμούς στο Ζεφύρι.

Τόσο αυτό το περιστατικό όσο και εκείνα που ακολούθησαν, τις επόμενες ώρες, «επιβεβαιώνουν τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις που το ΚΚΕ είχε κάνει για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών», τονίζουν οι ΚΟ Φυλής και προσθέτουν: «Οι προεκλογικές υποσχέσεις για την πάταξη της εγκληματικότητας, από τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτήν τη χώρα, από τον δήμαρχο Φυλής και τον κ. Χαρδαλιά, αποδείχθηκαν κούφια λόγια, καθώς όλοι τους κλείνουν το ζήτημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας μόνο σε μέτρα αστυνόμευσης, αφήνοντας εκτός συζήτησης την αντιμετώπιση των παραγόντων που διαμορφώνουν το έδαφος της εγκληματικής δράσης και αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος, που είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση, η υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών, η απουσία μέτρων κοινωνικής ένταξης κοινωνικών ομάδων με ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες».

Συνεχίζοντας καλούν την κυβέρνηση, την περιφερειακή και τη δημοτική αρχή αντί να καλλιεργούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τον ρατσισμό, για να κρυφτεί η κρατική ευθύνη, και αντί να αξιοποιούν την κοινωνική περιθωριοποίηση αυτών των κοινωνικών ομάδων για λίγες ψήφους, όπως έγινε πρόσφατα, «να πάρουν τώρα μέτρα αντιμετώπισης του χρόνιου αυτού κοινωνικού προβλήματος, με διάχυση των εν λόγω κοινωνικών ομάδων στο σύνολο της κοινωνίας και όχι τον εγκλωβισμό τους σε περιοχές γκέτο. Με εφαρμογή ενός συνολικού σχεδίου κοινωνικής ένταξης, που θα υλοποιείται με κρατική ευθύνη, χωρίς χρηματοδοτήσεις σε διάφορες ΜΚΟ για εφαρμογή προγραμμάτων που αποδείχθηκαν αποσπασματικά και δεν λύνουν το πρόβλημα».

Καταλήγοντας οι ΚΟ Φυλής υπογραμμίζουν ότι «ο λαός, με το ΚΚΕ στο πλευρό του, μπορεί και πρέπει να σηκώσει αγωνιστικό ανάστημα για να υπερασπιστεί τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ