Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1ο FORMULA STUDENT FESTIVAL
Επιδείξεις φοιτητικών ομάδων με τα μονοθέσιά τους

Χαιρετισμό προς τους φοιτητές απηύθυνε εκ μέρους του ΚΚΕ η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του Κόμματος

Εξι φοιτητικές ομάδες από ισάριθμα πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίες συμμετέχουν στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Formula Student, παρουσίασαν, σε μια ενδιαφέρουσα διημερίδα γύρω από την αυτοκίνηση, τα μονοθέσια που σχεδίασαν και κατασκεύασαν μόνες τους για τον διαγωνισμό, με εντυπωσιακές επιδείξεις. Οι φοιτητικές ομάδες προέρχονται από τα: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Democritus Racing Team), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Aristotle Racing Team), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Centaurus Racing Team), Πανεπιστήμιο Πατρών (UoP Racing Team), Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Poseidon Team) και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Prom Racing Team).

Οι διήμερες εκδηλώσεις, με τίτλο 1o Formula Student Festival, αποτέλεσαν συνέχεια της περυσινής ημερίδας «Κινητικότητα - Καινοτομία - Ανάπτυξη για ένα Βιώσιμο Μέλλον» και διοργανώθηκαν από το περιοδικό «Car and Driver» και την Περιφέρεια Αττικής στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στην Αθήνα στις 30 Σεπτέμβρη - 1 Οκτώβρη.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσε εκ μέρους του ΚΚΕ η βουλευτής του Κόμματος Αφροδίτη Κτενά, διδάκτωρ ηλεκτρολόγος μηχανικός και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο κοινό, που απαρτιζόταν κατά κύριο λόγο από τους φοιτητές και τους γονείς τους, τόνισε ότι έχοντας συνεργαστεί με τα περισσότερα πανεπιστήμια και τις πολυτεχνικές σχολές της χώρας, γνωρίζει καλά «τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φοιτητές, αλλά και το πείσμα, τις φιλοδοξίες, τα όνειρά τους και πόσα εμπόδια πρέπει να ξεπεράσουν καθημερινά μέχρι να περάσουν την πόρτα του πανεπιστημίου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ζούμε σε μια συναρπαστική εποχή, όπου η επιστήμη κι η τεχνολογία γνωρίζουν μια εξέλιξη άνευ προηγουμένου. Αυτό βέβαια έρχεται ως αποτέλεσμα των προσπαθειών πολλών γενεών επιστημόνων από πολλές διαφορετικές χώρες, είναι αυτό που λέμε ένας ακόμα καρπός του ανθρώπινου μόχθου, της ανθρώπινης εργασίας. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η επιστήμη γίνεται δύναμη παραγωγής.

Αυτό σημαίνει ότι κι εσείς οι φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες, έχετε έναν αναβαθμισμένο, έναν πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσετε. Εχουμε ξεφύγει από το μοντέλο του μοναχικού επιστήμονα, που μόνος του κατεβάζει ιδέες. Με τα μονοθέσια που μας παρουσιάζετε, που αποτελούν προϊόν συνεργασίας πολυπληθών ομάδων, δείχνετε ότι αν και υπάρχουν διαφορετικές προσωπικότητες, με διαφορετικές φιλοδοξίες, βρήκατε κοινή γλώσσα για να συνεννοηθείτε και να φέρετε εις πέρας τον κοινό σας στόχο. Μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά η γνώση, μόνο έτσι προοδεύει ο κόσμος και μόνο έτσι η επιστήμη επιτελεί τον πραγματικό της στόχο που είναι να απαλλάξει τον άνθρωπο από τον μόχθο, να κάνει τη ζωή του καλύτερη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ