Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αμεση έναρξη ζητούν FIFA - UEFA

Την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, το διήμερο 10 - 11 Σεπτέμβρη, που είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού ο επικεφαλής του κοινού κλιμακίου των FIFA - UEFA που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Σημειώνεται πως η αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας είχε βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους ποδοσφαιρικούς φορείς και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, τις πρόσφατες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που επέφεραν την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος με σχετική απόφαση του υφυπουργού. Ωστόσο, μετά και την αναδίπλωση από πλευράς ΕΠΟ στο θέμα της σύνθεσης των πειθαρχικών οργάνων και ειδικά της Επιτροπής Δεοντολογίας, που αποτέλεσε σημείο προστριβής με τον υφυπουργό, από πλευράς FIFA - UEFA θεωρούν ότι πλέον πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για άρση της αναβολής. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΟ πριν από μερικές βδομάδες είχε αντικαταστήσει κάποιους δικαστές - μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, απόφαση που από πλευράς υφυπουργού θεωρήθηκε αυθαίρετη και έξω από τα όσα είχαν συμφωνηθεί προ τριμήνου μεταξύ των δύο πλευρών. Η νέα διαφωνία αποτέλεσε και την αιτία για την αναβολή του πρωταθλήματος. Ωστόσο, πριν από δύο μέρες η ΕΠΟ αποφάσισε να άρει τις αντικαταστάσεις των δικαστών επαναφέροντας την Επιτροπή Δεοντολογίας στην αρχική της σύνθεση.

Πάντως και παρά την επιστολή από πλευράς FIFA - UEFA η επανέναρξη παραμένει «στον αέρα» μετά την πρόσφατη δήλωση του Σταύρου Κοντονή ότι υπάρχουν ακόμα αιτίες που επιβάλλουν την περαιτέρω και πέραν της αρχικής ημερομηνίας (5 Σεπτέμβρη) εφαρμογή της αναβολής. Αυτές δείχνουν να είναι η μη παραίτηση των 4 εκ των 6 κατηγορουμένων (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης) μελών του ΔΣ της ΕΠΟ για την υπόθεση της κάρτας υγείας αλλά και οι τελευταίες παρεμβάσεις της ΕΠΟ στη συγκρότηση των πειθαρχικών οργάνων σε Super League και Football League.

Συνάντηση σήμερα υφυπουργού - εκπροσώπων Super League

Συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα με κύριο ζήτημα την έναρξη του πρωταθλήματος. Η συνάντηση ορίστηκε μετά την αντίστοιχη χτεσινή του υφυπουργού με τον πρόεδρο της Super League, Γ. Στράτο, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην ΕΠΟ καθώς και θέματα για τη διαιτησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ