Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Σε κόντρα με την Ομοσπονδία Τένις

Κατόπιν ελέγχου που διενήργησε το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Τένις) με απόφαση του ΓΓ Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, πριν από δύο μέρες αναστάλθηκε η επιχορήγηση ύψους 75.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2016. Ως αιτία της απόφασης προβάλλεται το γεγονός της μη εναρμόνισης του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας με όσα ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης εξέφρασε την έκπληξή της για την αναστολή του υπολοίπου της επιχορήγησής της και έδωσε τις δικές της απαντήσεις προς τον γγ Αθλητισμού. Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων πως από τις 11 Ιούλη η Ομοσπονδία, κατόπιν σχετικού ΔΣ, έχει εναρμονίσει το καταστατικό της με το νέο αθλητικό νόμο. Παράλληλα αναφέρει πως η συγκεκριμένη επιχορήγηση είναι στα όρια των λειτουργικών εξόδων και η αναστολή της επηρεάζει άμεσα τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τέτοιες ενέργειες προκαλούν εύλογα ερωτήματα όταν γίνονται λίγο πριν από τις εκλογές στην Ομοσπονδία.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της η ΓΓΑ στην ανακοίνωση για την αναστολή της επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία αναφέρει πως έχουν ήδη εκταμιευτεί τα ποσά για τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων έως το Σεπτέμβρη του 2016.

  • Στον εισαγγελέα έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού τον φάκελο με τις διαπιστώσεις του ελεγκτικού κλιμακίου της ΓΓΑ στην Ομοσπονδία Τριάθλου για τα πεπραγμένα σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο την οκταετία 2008 - 2016. Σημειώνεται πως πριν από μερικούς μήνες η ΓΓΑ έπαυσε τη λειτουργία της Ομοσπονδίας Τριάθλου και την ενσωμάτωσε στην... ημιενεργό Ομοσπονδία του μοντέρνου πεντάθλου με το σκεπτικό πως μόλις ένα σωματείο της εμφάνιζε δραστηριότητα. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Τριάθλου το τελευταίο διάστημα φερόταν να συνεχίζει να λειτουργεί αυτόνομα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ