Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνεχείς διπλωματικές επαφές

ΓΕΝΕΥΗ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Νέα πολύωρη συνάντηση ξεκίνησαν χτες το πρωί στη Γενεύη οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς το ζήτημα της διάνοιξης «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στη Συρία και το ενδεχόμενο μιας νέας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης παραμένουν σημεία ευρύτερων διεργασιών γύρω από το «μέλλον» της χώρας.

Τηλεφωνική συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία όμως είχαν και οι Πρόεδροι Τουρκίας και Ρωσίας Ρ. Τ. Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον πρώτο να σημειώνει ότι είναι κρίσιμο ζήτημα η εφαρμογή εκεχειρίας «το συντομότερο δυνατόν». Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού», οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους σε αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμα, συζητήθηκε και η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που ο τουρκικός στρατός συνεχίζει στη βόρεια Συρία, με την τουρκική προεδρία να υποστηρίζει ότι «κατά τη συνομιλία (των δύο ηγετών) δόθηκε έμφαση και στη σημασία της πλήρους εκκαθάρισης της τουρκο-συριακής μεθορίου από τους τρομοκράτες του «Ντάες» (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο για το «Ισλαμικό Κράτος»).

Στο μεταξύ, για τη Συρία συζήτησαν προχτές και οι ΥΠΕΞ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον στη Συρία με τον Ασαντ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ