Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Διπλή Σύνοδος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης στην Κύπρο

Ξεκίνησε χτες στη Λευκωσία η διπλή Σύνοδος των περιφερειών Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του ΠΣΕ, που θα διαρκέσει μέχρι σήμερα. Στις δυο ξεχωριστές συνεδριάσεις αλλά και στην κοινή Σύνοδο, έχουν δηλώσει συμμετοχή αντιπρόσωποι των Κινημάτων Ειρήνης από Κύπρο, Ελλάδα, Πορτογαλία, Τουρκία, Αυστρία, Τσεχία, Ισπανία, Βουλγαρία και Δανία από Ευρώπη και από Παλαιστίνη, Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Μπαχρέιν, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ και Αίγυπτο από τη Μέση Ανατολή.

Από την Ελλάδα θα συμμετέχουν οι Θανάσης Παφίλης, γενικός γραμματέας του ΠΣΕ, Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ. Η διπλή Σύνοδος διεξάγεται στο πλαίσιο της ετοιμασίας του Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΠΣΕ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 17-20 Νοέμβρη στη Βραζιλία.

Τις εργασίες του ΠΣΕ, οι οποίες διεξάγονται στα γραφεία της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πάμπης Κυρίτσης, γενικός γραμματέας της ΠΕΟ.

Χτες, επίσης, έγινε από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, που φιλοξενεί τη Σύνοδο, ανοιχτή εκδήλωση στο Δήμο Λακατάμιας, με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με ομιλητές την πρόεδρο του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, Σίλβια Τιγγιρίδου, την πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, Ζουχάλ Οκουγιάν, τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης της Συρίας, Αρσίντ Σαγιάσνε και τον Θανάση Παφίλη από το ΠΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ