Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Οριστικά απών ο «Τσακ»

Οριστικά δεν πρόκειται να δούμε τον Ιάκωβο Τσακαλίδη με τη φανέλα της Εθνικής

Sportidea

Οριστικά δεν πρόκειται να δούμε τον Ιάκωβο Τσακαλίδη με τη φανέλα της Εθνικής
Τέλος στα όνειρα του Κώστα Πετρόπουλου για συμμετοχή του Ιάκωβου Τσακαλίδη στην Εθνική ομάδα για τους αγώνες του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ έβαλε τελικά η Ομοσπονδία. Η ΕΟΚ, μη έχοντας την όρεξη να παίξει τη γάτα με το ποντίκι με τον μάνατζερ του παίκτη αλλά και τον ίδιο, αποφάσισε να τελειώσει τον «Τσακ» από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το βράδυ της Δευτέρας παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο του «σίριαλ» του νεαρού φορ των Φίνιξ Σανς. Η ΕΟΚ έκανε τα αδύνατα δυνατά αλλά ο Τζέισον Πόλακ, μάνατζερ του παίκτη, φρόντιζε για το αντίθετο: «Ο... Τζέικ θα ερχόταν απευθείας στην Τουρκία, αλλά ο κόουτς τού έχει ατομικό πρόγραμμα μέχρι και τον Οκτώβρη», είπε ο μάνατζέρ του. Κι εκεί τελείωσε το «σίριαλ». Ο Πόλακ διευκρίνισε ότι ο Τσακαλίδης θα μπορεί να τεθεί στη διάθεση της ελληνικής ομάδας από το 2002 και μετά αλλά ο διευθυντής της ΕΟΚ, Θόδωρος Μπαλφούσιας, του εξήγησε ότι η ομάδα τον χρειάζεται τώρα. Μάλιστα, τόνισε και την ηθική υποχρέωση του παίκτη να βοηθήσει την Εθνική. Σημειώνεται ότι στις απόψεις του μάνατζερ για τυχόν μπλεξίματα του παίκτη εξαιτίας της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεών του ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα αφού η Ομοσπονδία έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Παρ' όλα αυτά ο Πόλακ πάλι δε φάνηκε να πείθεται και έμπλεξε μέχρι και την ΑΕΚ ώστε να πείσει για τους λόγους που ο παίκτης του δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Και έτσι, όταν από την πλευρά της Ομοσπονδίας εκφράστηκε η άποψη να πάει κατευθείαν στην Τουρκία λίγο πριν την έναρξη των αγώνων, ο Αμερικανός μάνατζερ αποκάλυψε την αλήθεια με το ατομικό πρόγραμμα από τους Φίνιξ Σανς. «Δεν μπορεί να το διακόψει. Θα έχει πρόβλημα με τους Φίνιξ», ήταν η απάντηση και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ετσι ήταν λογικό η ΕΟΚ, αφού έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έρθει ο Ιάκωβος Τσακαλίδης και αφού από την άλλη πλευρά είδε ότι ο παίκτης και ο μάνατζερ αρνούνται όλες τις προτάσεις αναγκάστηκε να βάλει οριστικά και αμετάκλητα τέλος στο «σίριαλ» του... Τζέικ!

Πρώτη επιτυχία...

Υστερα από 20 μέρες πολύ σκληρής προετοιμασίας, η Εθνική ομάδα ξεμούδιασε στο παρκέ του Αλεξάνδρειου όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε ομάδας Αμερικανών επιλέκτων από τα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης με 95-81. Το πρώτο τεστ της Εθνικής μας θεωρείται επιτυχημένο αφού οι διεθνείς μας έδειξαν όρεξη για γρήγορο μπάσκετ, κάτι που θέλει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πετρόπουλος. Αυτό που πάντως αξίζει να τονιστεί είναι η απόδοση του Ευθύμη Ρεντζιά. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό και έδωσε υποσχέσεις για την περίοδο των αγώνων. Παράλληλα, ο Κώστας Πετρόπουλος έδειξε την πρόθεσή του να αξιοποιήσει τους πολλούς και γρήγορους παίκτες, προτιμώντας τα κοντά σχήματα καθώς για λίγο μόνο βρέθηκαν μαζί στο παρκέ κάποιος από τους Παπαδόπουλο, Ρεντζιά, Γιαννούλη. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Εθνική μας νίκησε εύκολα κυρίως διότι άνοιξε το σκορ κι έτρεξε πολύ κυριαρχώντας στα ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς μας προηγήθηκαν 43-35 εμφανώς σφιγμένοι από τις έντονες προπονήσεις. Στην επανάληψη και μέσα σε πέντε λεπτά, το όποιο ενδιαφέρον είχε τελειώσει καθώς η διαφορά είχε φτάσει στο 59-41. Ο Κώστας Πετρόπουλος προχώρησε σε συνεχείς αλλαγές επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του περισσότερο στα συστήματα, που πρέπει να εκτελεστούν με απόλυτη ακρίβεια.

ΕΛΛΑΔΑ: Ρεντζιάς 17, Κακιούζης 7, Παπαλουκάς 9, Σιγάλας 7, Παπανικολάου 10, Χατζηβρέττας 11, Ντικούδης 10, Γιαννούλης 8, Χαρίσης 6, Καλαϊτζής 4, Παπαδόπουλος 2, Τσαρτσαρής. Χτες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Πολωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ