Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ
Ξεχώρισαν Ντραγκίλα, Εντουαρντς

Συγκλονιστικός ήταν ο τελικός του άλματος επί κοντών γυναικών, όπου εξελίχθηκε σε μια μονομαχία της Αμερικανίδας Στέισι Ντραγκίλα και της Ρωσίδας Σβελτάνα Θεοφάνοβα. Οι δυο αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πάλεψαν μέχρι το τέλος για το χρυσό, ενώ προσπάθησαν και για παγκόσμιο ρεκόρ. Τελικά σταμάτησαν και οι δυο στα 4,75, αφού απέτυχαν στα 4,82. Ετσι το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Ντραγκίλα. Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια είχε περάσει με τη δεύτερη τα 4,65 μέτρα, ενώ η Ρωσίδα είχε χρειαστεί τρεις προσπάθειες. Αυτή ήταν και η μοναδική διαφορά ανάμεσα στις δύο κορυφαίες πρωταθλήτριες, σε έναν τελικό που το πιο δίκαιο θα ήταν να υπήρχαν... δύο χρυσά μετάλλια! Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η νεαρή πρωταθλήτρια της Πολωνίας, Μόνικα Πίρεκ, με άλμα στα 4,55 μέτρα.

Απλά... Εντουαρντς

Μπορεί να έκανε δυο μόνο έγκυρα άλματα, αλλά αυτά στάθηκαν υπεραρκετά για να δώσουν το χρυσό μετάλλιο στο Βρετανό Τζόναθαν Εντουαρντς στον τελικό του μήκους. Βλέπετε, στο ένα από αυτό κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη φετινή επίδοση, αφού «εκτοξεύτηκε στα 17,.92 μ. και ουσιαστικά... καπάρωσε την πρώτη θέση,.. Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Σουηδός Κρίστιαν Ολσον με 17,47 μέτρα και το χάλκινο ο Ρώσος Ιγκόρ Σπασοβκόντσκι με 17,44. Ο Ρώσος ανέβηκε στο βάθρο χάρις στο τελευταίο άλμα του και άφησε εκτός μεταλλίων τον Γκαρσία από την Κούβα, που ήταν τέταρτος με 17,40

Οταν λείπει η... πάπια

Απόντος του Μάικλ Τζόνσον από την κούρσα... του, τότε όλα γίνονται. Ο Αβαρντ Μονκούρ από τις Μπαχάμες έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα. Το αργυρό μετάλλιο πήρε στα 30 τελευταία μέτρα ο Γερμανός Ινγκο Σουλτζ με χρόνο 44.64 και το χάλκινο ο Τζαμαϊκανός Γκρέγκορι Χάουτον με 44.98. Ο Πολωνός Ρόμπερτ Ματσκόβιακ δεν τερμάτισε, λόγω τραυματισμού στην εκκίνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ