Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χαλαρός για το... χρυσό

Ο Κώστας Κεντέρης με άνεση προκρίθηκε στα προημιτελικά των 200 μ. Ευκολότερο το έργο του μετά και την απουσία του Τσέιμπερς

Ο δρόμος για την κατάκτηση κι άλλων μεταλλίων για τα ελληνικά χρώματα άνοιξε χτες, μετά την ευοίωνη πρεμιέρα του Κώστα Κεντέρη, του Περικλή Ιακωβάκη και της Χρυσοστομίας Ιακώβου, στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους. Την παράσταση, πάντως, για ακόμα μια φορά από ελληνικής πλευράς, έκλεψε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Κώστας Κεντέρης, ο οποίος συγκεντρώνει και τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας για το πρώτο χρυσό μετάλλιο. Αγωνιζόμενος στην 3η σειρά στων προκριματικών στα 200μ. κατάφερε με πολλή άνεση να τερματίσει πρώτος με 20.26 και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. «Εχω ακόμη τέσσερις κούρσες και πρέπει να πάω συντηρητικά μέχρι τον τελικό. Στον τελικό θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και όλα είναι δυνατά», τόνισε μετά την κούρσα του ο Ελληνας «200άρης», ο οποίος σήμερα στις 03.55 θα ριχτεί στη μάχη των προημιτελικών. Απώτερος σκοπός του είναι να προκριθεί στον τελικό, όπου οι ελπίδες του για την κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι πολύ μεγάλες. Μάλιστα, ο δρόμος για ένα μετάλλιο άνοιξε ακόμα περισσότερο για τον Κώστα Κεντέρη, μετά την απόφαση τεσσάρων από τους βασικότερους αντιπάλους του, να μη συνεχίσουν. Πρόκειται για τους Μορίς Γκριν, Ατο Μπόλντον, Φράνκι Φρέντερικς και Ντουέιν Τσέιμπερς. Ο Βρετανός σπρίντερ είναι ο τελευταίος χρονικά που δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει, επικαλούμενος λόγους τραυματισμού. Σε τροχιά διάκρισης, ωστόσο, βρίσκεται και ο νεαρός Περικλής Ιακωβάκης ο οποίος χτες το απόγευμα κατάφερε να προκριθεί στην προημιτελική φάση (04.15, ξημερώματα Πέμπτης) των 400 μ. με εμπόδια, τερματίζοντας τρίτος στη σειρά του με 49.86. Παράλληλα, με τους αθλητές μας τη δική τους μάχη για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό, δίνουν σήμερα και δύο Ελληνίδες αθλήτριες. Πρόκειται για τη Νίκη Ξάνθου και τη Χρυσοστομία Ιακώβου. Η πρωταθλήτριά μας στο μήκος έδειξε στα προκριματικά ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και στόχος της είναι στις 03.05 να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για μια θέση στο βάθρο. Βασικότερη αντίπαλός της είναι η Ρωσίδα Τατιάνα Κότοβα που έχει την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο, από όλες τις αθλήτριες που θα αγωνιστούν στον τελικό του μήκους.

Τρεις ώρες (06.05) αργότερα, στην πρόκληση του τελικού των 10.000 μ. ρίχνεται η Χρυσοστομία Ιακώβου, με σκοπό να καταρρίψει το πανελλήνιο και προσωπικό της ρεκόρ. Τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο συγκεκριμένο τελικό είναι οι Ντεράρτου Τούλου, Μπιρχάνε Αμπέρε και Γκέτε Γουάμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ