Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκ γενετής, πράγματι

Να απαντήσει σ' όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι άλλα έλεγε χτες κι άλλα σήμερα, με αφορμή τη σύμβαση για το Ελληνικό, θέλησε ο υπουργός Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτάς. Και δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εκ γενετής για μία έννοια που λέγεται δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού, που είναι μακρύς, όχι στιγμιαίος δρόμος, με υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, νίκες και ήττες»!

Πράγματι, εκ γενετής ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ένα δρόμο «εξανθρωπισμού» του καπιταλισμού. Πράγματι, εκ γενετής ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωνε και καμιά κορόνα, αλλά ποτέ δεν έκανε πίσω από τη στρατηγική του, το πώς θα περάσει μέσα στους εργαζόμενους τη θέση ότι ο καπιταλισμός δε χρειάζεται να ανατραπεί, αρκεί μια άλλη διαχείριση για να γίνει φιλολαϊκός. Και σαν έτοιμος από καιρό, όταν χρειάστηκε, αναδείχθηκε σε κυβερνητική δύναμη. Χέρι - χέρι με τη «δεξιά» συκοφαντεί στη λαϊκή συνείδηση την έννοια «σοσιαλισμός» και εισπράττει, όπως χτες στη Βουλή, το χειροκρότημα από τύπους σαν τον Αδωνη.

Τα περί «προσωρινών υποχωρήσεων και συμβιβασμών» είναι σανό για άλογο.

Η ουσία είναι αυτή που αποκάλυψε το ΚΚΕ με τις χτεσινές παρεμβάσεις του στη Βουλή: Η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα του Ελληνικού ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού ποτέ δεν αμφισβήτησε τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, το στόχο ανάκαμψης για το κεφάλαιο, ακόμα και όταν ιεραρχούσε αλλιώς τις προτεραιότητες τμημάτων του κεφαλαίου. Και όλα αυτά εκ γενετής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ