Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Συνεχίζονται οι καβγάδες...

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με επίκεντρο το ξαναμοίρασμα της τηλεοπτικής «πίτας», έπειτα απ' τη γνωστοποίηση του ελέγχου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενός εκ των τεσσάρων «υπερθεματιστών». Πρόκειται για αντιπαράθεση που αντανακλά ευρύτερες κόντρες επιχειρηματικών συμφερόντων, που αξιοποιούνται από την κυβέρνηση, τη ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα για να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Χτες, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει πολιτικά, νομικά και ηθικά καταρρεύσει», σχολιάζοντας ότι «Το υποτιθέμενο χτύπημα της διαπλοκής έγινε από την κυβέρνηση υιοθέτηση και επέκτασή της».

Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου προέτρεψε την αξιωματική αντιπολίτευση «να κατανοήσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους», αργότερα με δεύτερο σημείωμά του απηύθυνε στον Κ. Μητσοτάκη το ερώτημα αν θα βρει κάτι να πει «για τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το κόμμα του από την Τράπεζα Αττικής;». «Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ, την Τράπεζα Αττικής για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται».

Σε δηλώσεις του, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, χρέωσε στην αντιπολίτευση «προσπάθεια να δημιουργηθεί πολιτικό θέμα, ίσως για να αποπροσανατολίσουν τη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής, όπου αποδεικνύονται πολύ σημαντικά πράγματα».

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε πως «εάν οποιοσδήποτε, υπερθεματιστής ή επιλαχών, έχει την οποιαδήποτε ανησυχία για το διαγωνισμό, υπάρχει η δυνατότητα της ένστασης, κάτι που προβλέπεται και στη νομοθεσία».

Στο ζήτημα αυτό παρενέβησαν και στελέχη άλλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι εξελίξεις δείχνουν τη σχέση της κυβέρνησης με συγκεκριμένα συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ