Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αλληλεγγύη στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια

Ζητά μέτρα για την ουσιαστική ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα 54ο και 55ο Δημοτικά Σχολεία Αθήνας

Παρέμβαση για την ένταξη των προσφυγόπουλων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στα 54ο και 55ο Δημοτικά Σχολεία Αθήνας, κάνει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίξει το ΠΑΜΕ) από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης».

Οπως εξηγεί στην ανακοίνωση: «Στις φετινές εγγραφές των παιδιών στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, με ευθύνη της Διεύθυνσης ΠΕ και διάφορων "αλληλέγγυων", γράφτηκαν 25 παιδιά προσφύγων, τα οποία κατανεμήθηκαν στις τάξεις του πρωινού προγράμματος ανάλογα με την ηλικία τους.

Από την εγγραφή, όμως, αυτών των μικρών παιδιών και μετά, καμιά μέριμνα, από το υπουργείο και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δεν υπήρξε για την ουσιαστική στήριξη μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών». Ετσι: Δεν έχουν δημιουργηθεί τμήματα υποδοχής, υπάρχουν τάξεις με 26, 27 και 28 μαθητές από 10 διαφορετικές εθνότητες, χωρίς μέριμνα για διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας, αλλά ούτε και της ελληνικής ως δεύτερη ξένη γλώσσα, ενώ αρκετά παιδιά χρειάζονται παράλληλη στήριξη διότι αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

«Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 90% των παιδιών του σχολείου είναι παιδιά μεταναστών, προκαλεί πολύ μεγάλη δυσκολία τόσο στα ίδια τα παιδιά για τη σωστή εκπαίδευσή τους, όσο και στους δασκάλους, οι οποίοι με αυτοθυσία προσπαθούν να αντεπεξέλθουν», σημειώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που επισημαίνει και τις ευθύνες όσων συνέβαλλαν στην «άνευ όρων και προϋποθέσεων εγγραφή των παιδιών στο πρωινό πρόγραμμα και αναπαράγοντας το ψευτοδίλημμα ότι "το πρωί είναι ένταξη ενώ το απόγευμα γκετοποίηση", συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό από την ουσία, που είναι η στήριξη των παιδιών».

Με σύνθημα «Κανένα παιδί εκτός των δομών της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για ουσιαστική ένταξη. Οχι στην εγκατάλειψη μαθητών και εκπαιδευτικών», η Αγωνιστική Συσπείρωση κάνει λόγο για αλληλεγγύη στην πράξη και όχι στα λόγια και ζητά μεταξύ άλλων: Να σπάσουν άμεσα τμήματα και στα δύο σχολεία (κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές). Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη. Αμεση δημιουργία όσων τμημάτων υποδοχής απαιτούνται. Διδασκαλία της μητρικής γλώσσας και της ελληνικής ως δεύτερης σε ειδικά φροντιστηριακά τμήματα. Πρόσληψη εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Σίτιση και μετακίνηση των μαθητών με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με διεκδίκηση απέναντι στην περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων (2024-09-25 00:00:00.0)
Αποτράπηκε η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Κωφών στο σχολικό συγκρότημα της Λιοσίων (2019-09-10 00:00:00.0)
Για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία (2017-10-06 00:00:00.0)
Με ελλείψεις και προβλήματα κλείνει ο Σεπτέμβρης για τα σχολεία (2017-10-01 00:00:00.0)
Ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την απρόσκοπτη εκπαίδευσή τους (2008-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ