Σάββατο 1 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μέλη της ΚΝΕ προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου

Ενοχλημένη από την παρουσία, έξω από το προαύλιο του σχολείου, μελών της ΚΝΕ τα οποία μοίραζαν έντυπο υλικό της Οργάνωσης για τη νέα σχολική χρονιά, το πρωί της περασμένης Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων, η διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Τυρνάβου κάλεσε την Αστυνομία για να «συνετίσει» τους «απείθαρχους» ΚΝίτες, με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου για εξακρίβωση στοιχείων!

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είχε και συνέχεια, όταν χτες το πρωί αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Τυρνάβου του ΚΚΕ επισκέφτηκε το σχολείο με σκοπό να διαμαρτυρηθεί. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΚΟ, εκεί, εκτός από το γεγονός ότι σε λίγο κατέφθασε περιπολικό της Αστυνομίας, τα στελέχη του Κόμματος αντιμετώπισαν σκαιά και απαράδεκτη συμπεριφορά και άρνηση της διεύθυνσης να τους δεχτεί και να ακούσει τη διαμαρτυρία τους. Η ΚΟ Τυρνάβου καταγγέλλει αυτές τις συμπεριφορές, ενώ ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Τομεακό Συμβούλιο Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ, όπου επισημαίνει πως «είναι φανερό ότι τέτοιες ενέργειες έχουν σκοπό να φιμώσουν τη δράση της ΚΝΕ και όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», και υπογραμμίζει: «Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές να σπάσουμε τον αυταρχισμό, να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας από όσους μας θέλουν "στον πάγκο" με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν είναι στόχος τους μόνο η ΚΝΕ, μα όλο το μαθητικό κίνημα, αυτό θέλουν να τρομοκρατήσουν. Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ολοι μαζί, με πείσμα και αισιοδοξία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα στο σχολείο, στο σπίτι, στη ζωή μας!».

Την ενέργεια της διεύθυνσης του 1ου Λυκείου Τυρνάβου καταδίκασε και η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όταν της έθεσαν το θέμα εκπρόσωποι της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ. Οι εκπρόσωποι της ΤΕ επισκέφτηκαν και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, αλλά δεν βρήκαν εκεί τον διευθυντή και κλείστηκε ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ