Σάββατο 1 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση

Στον απόηχο του κλεισίματος των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων (ΠΨΚ) του ΚΕΘΕΑ στις 14/9 και την απόλυση των εργαζομένων σε αυτά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στην πρόληψη και την απεξάρτηση (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), με θέμα το συντονισμό της δράσης ενάντια στη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης, ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο τμημάτων, στην υποχρηματοδότηση και την απλήρωτη δουλειά.

Η Επιτροπή Αγώνα προσανατολίζεται τις επόμενες μέρες σε:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στις Κεντρικές Υπηρεσίες ΚΕΘΕΑ (Σορβόλου 24 στο Μετς), την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τη Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ.
  • Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17) την Πέμπτη 13 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι.

Καλεί εργαζόμενους, γονείς και φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να διεκδικήσουν:

  • Τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να εξασφαλιστεί η λειτουργία και ανάπτυξη όλων των οργανισμών με βασική κατεύθυνση την πρόληψη, την ανάπτυξη των στεγνών προγραμμάτων, με στόχο την πλήρη απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και την επανένταξη στην παραγωγή και στην κοινωνία με ευθύνη του κράτους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Μονιμοποίηση των υπαρχόντων εργαζομένων ανεξαρτήτως σύμβασης και σχέσης εργασίας, όπως αυτών που εργάζονται στα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα και στις κινητές μονάδες Streetwork του ΚΕΘΕΑ, ή στα εργολαβικά συνεργεία φύλαξης και καθαριότητας στον ΟΚΑΝΑ, με ταυτόχρονη επαναφορά των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια σε υγειονομικό και άλλο υλικό, με ανανέωση του εξοπλισμού, εκσυγχρονισμό των υποδομών και παροχή δωρεάν προγραμμάτων επιμόρφωσης για τους εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ