Σάββατο 1 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΣΓΜΕ
Τεράστιο πλήγμα στη δωρεάν και δημόσια Εκπαίδευση

Στις επιπτώσεις της ένταξης του ΟΣΚ στο υπερταμείο αναφέρεται η Συνομοσπονδία

«Δεν μπορεί να υπάρξει δημόσια και δωρεάν Παιδεία με τα σχολεία και τον εξοπλισμό τους στα χέρια ιδιωτών», δηλώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), σχετικά με την ένταξη από την κυβέρνηση στο νέο υπερταμείο του οργανισμού «Κτιριακές Υποδομές», απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το πολυνομοσχέδιο.

Η «ΚτΥπ» προέρχεται από τη συνένωση των κατασκευαστικών εταιρειών «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ΑΕ» (ΟΣΚ), της «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων ΑΕ» (ΔΕΠΑΝΟΜ) και της «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ». Η ΑΣΓΜΕ αναφέρεται ειδικά στον ΟΣΚ, τονίζοντας πως «η ένταξη του ΟΣΚ στο υπερταμείο, σαν αποτέλεσμα της υπογραφής του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση, αποσκοπεί στην εκποίηση από μεριάς του Δημοσίου του δικαιώματός του να καθορίζει το ίδιο:

  • Πού θα ανεγερθούν σχολικά κτίρια.
  • Ποια σχολικά κτίρια θα ανεγερθούν.
  • Ποιες θα είναι οι προδιαγραφές ανέγερσης σχολικών κτιρίων. Πόσα τ.μ. αντιστοιχούν στον κάθε μαθητή ανά τάξη, πόσος φυσικός φωτισμός και αερισμός χρειάζεται, τι είδους εποπτικά μέσα θα είναι διαθέσιμα, ποιος θα είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής και πολλά άλλα.
  • Σε ποιες σχολικές μονάδες μπορούν και πρέπει να ανεγερθούν αμφιθέατρα, γυμναστήρια ή κολυμβητήρια.
  • Ποιο είναι το κόστος του απαραίτητου εξοπλισμού για κάθε βαθμίδα της Εκπαίδευσης, μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών».

«Η παράδοση όλων των παραπάνω στο ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί τεράστιο πλήγμα στη δωρεάν και δημόσια Εκπαίδευση, μιας και όλα αυτά θα καθορίζονται πλέον από το κέρδος που θα αποφέρουν στον επιχειρηματία και όχι από τις (έστω και κουτσουρεμένες σήμερα) ανάγκες των παιδιών μας. Ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης και την κατηγοριοποίηση αυτής ανάλογα με το εισόδημα των γονιών», τονίζει μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ