Σάββατο 1 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Νέες διαβεβαιώσεις στους «επενδυτές» ότι τα καταφέρνει καλύτερα

Ευκαιρία δε χάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, να διαβεβαιώσει το κεφάλαιο ότι μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα το στόχο ανάκαμψης των κερδών του, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει ως βασικό «ατού» του, έναντι του Αλ. Τσίπρα, τη δική του αποφασιστικότητα να υλοποιήσει τάχιστα τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Σε αυτό το φόντο ενδοαστικής αντιπαράθεσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, ισχυρίστηκε πως η σημερινή κυβέρνηση «εφαρμόζει τις λάθος πολιτικές, εφαρμόζει το λάθος δημοσιονομικό μείγμα, υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν έχει εμπλακεί σε ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν ξένες επενδύσεις».

Μάλιστα, απαντώντας και στη σχετική κριτική που του γίνεται επειδή ζητά πρόωρες εκλογές, κάλεσε τους «επενδυτές» και τη «διεθνή κοινότητα» να μην τις φοβούνται. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε φάση αβεβαιότητας», είπε, προσθέτοντας πως όποτε γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει και «η Ελλάδα θα έχει μια ικανή κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

Μάλιστα, σπεύδοντας να συνδέσει το νήμα με αυτό της προηγούμενης διακυβέρνησης ΝΔ, έως το Γενάρη του 2015, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έστειλε την οικονομία δύο χρόνια πίσω. «Η Ελλάδα, το 2014, βρισκόταν στην πραγματικότητα στη διαδικασία εξόδου από μια πολύ βαθιά ύφεση. Ως αποτέλεσμα των πολιτικών της νυν κυβέρνησης, βασικά χάσαμε δύο χρόνια. Είχαμε μια ύφεση το 2015, ύφεση το 2016 και ελπίζουμε πως θα έχουμε μια ήπια ανάκαμψη το 2017», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «με μια διαφορετική κυβέρνηση μπορούμε να επιτύχουμε πραγματικά μια βιώσιμη ανάπτυξη, που θα υπερβαίνει κατά πολύ την ανάπτυξη που βλέπουμε σήμερα στην Ευρωζώνη».

Σε άλλες δραστηριότητές του, ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε χτες περιοδεία στο Δήμο Λαυρεωτικής. Επισκέφτηκε το Δημαρχείο αλλά και τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου, όπου - όπως διαχέουν από τη ΝΔ - «ενημερώθηκε για τους λόγους που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού (...) Επίσης, για τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το λιμάνι με τη σύνδεση με την Αττική Οδό, τον προαστιακό, αλλά και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί». Ακολούθησε επίσκεψή του στο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Κερατέας, όπου συναντήθηκε με το ΔΣ, το οποίο τον ενημέρωσε για σειρά προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ