Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Συγκέντρωση - απάντηση στο κουρελόχαρτο κυβέρνησης - «ειδικών»

Μεθαύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Στις 393 οι οργανώσεις που υπογράφουν το κείμενο Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων

Από παλιότερη διαδήλωση σωματείων στην Αθήνα
Από παλιότερη διαδήλωση σωματείων στην Αθήνα
Σε συγκέντρωση την Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, καλούν τα Συνδικάτα της Αττικής από τον κλάδο της Βιομηχανίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της αγωνιστικής κλιμάκωσης με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Κλαδικό Συνδικάτο Χαρτεργατών, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, Πανελλήνια Ενωση Ελαιοσαπωνοποιών.

Ανάμεσα σε άλλα διεκδικούν: Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν εργάζεται. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Υπογραφή των κλαδικών μας Συμβάσεων με ελάχιστη βάση τούς ήδη κατακτημένους μέσα από αυτές όρους, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα. Κανένας συμβιβασμός με τις εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων.

Με κοινή τους ανακοίνωση, καλούν «τον καθένα και την καθεμιά σας να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος, που είναι η συσπείρωση στα Συνδικάτα μας και η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο». Προσθέτουν ότι «η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκονται στους ταξικούς αγώνες, στο ασυμβίβαστο μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, στο άνοιγμα του δρόμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης!».

Τα Συνδικάτα που διοργανώνουν τη μεθαυριανή κινητοποίηση, ανήκουν στις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συνυπογράφουν το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων για οργάνωση της πάλης με αιχμή το μέτωπο των Συμβάσεων. Οι υπογραφές σ' αυτό το κείμενο έχουν φτάσει τις 393.

Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΒΓΑ. Στη βάση αυτής της απόφασης, «καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν μαζικά με το μπλοκ του σωματείου μας, να απαντήσουμε στην επίθεση της κυβέρνησης στα αντεργατικά νέα μέτρα που φέρνει».

Επίσης, ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή του σωματείου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψή του ΠΑΜΕ και εξέλεξε τον αντιπρόσωπο που θα πάρει μέρος στις εργασίες. Με αυτή τη σημαντική απόφαση, «το σωματείο μας σφραγίζει τη συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το περιεχόμενό του».

Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης καλούν, επίσης, οι Σωματειακές Επιτροπές της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων στις επιχειρήσεις «Αφοί Βλάχου», «Veridos Ματσούκης ΑΕ» και «News Press Hold». Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωση, «καλούμε τους συναδέλφους από τα άλλα εργοστάσια του κλάδου, που ακόμα δεν έχουν οργανωθεί, να αξιοποιήσουν τη θετική πείρα που βγαίνει από εκεί που λειτουργούν σωματειακές επιτροπές, παρ' όλες τις αδυναμίες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ