Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεκδικούν ανάκληση απολύσεων στο «Σικιαρίδειο»

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις δύο εργαζομένων στο «Σικιαρίδειο» πραγματοποίησαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η Ολγα Σιάντου, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Από την κινητοποίηση κλείστηκε ραντεβού για συνάντηση σήμερα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Σικιαρίδειο ίδρυμα, «πρότυπο στην Ειδική Αγωγή» κατά την κυβέρνηση, που στη διοίκησή του η πλειοψηφία του ΔΣ και ο πρόεδρός του διορίζονται από το κράτος, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην απόλυση δύο εργαζομένων που ήταν άκρως απαραίτητοι για τη λειτουργία του ιδρύματος. Μόνο σε πέντε χρόνια, η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της συρρίκνωσης των υπηρεσιών Πρόνοιας έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι ώρες παραμονής των παιδιών με νοητική στέρηση στο ίδρυμα από 6 σε 3 ώρες, οι εργαζόμενοι από 80 να έχουν φτάσει τους 25, ενώ τα παιδιά που εξυπηρετούνταν στο Σικιαρίδειο από 200 έχουν μειωθεί σε 60.

Την ίδια ώρα, η υποχρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής αξιοποιείται σαν «Δούρειος Ιππος» για τη μετακύλιση των ευθυνών του κράτους σε ΜΚΟ, ιδιώτες και «ευεργέτες». Σ' αυτό το φόντο, αναφέρθηκε στη χτεσινή διαμαρτυρία, κάθε απόλυση, κάθε απλήρωτος εργαζόμενος, κάθε γονιός που δεν καλύπτονται οι ανάγκες του παιδιού του, χρειάζεται να παλέψει για δημόσιες και δωρεάν δομές Ειδικής Αγωγής υψηλών προδιαγραφών, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, να διεκδικήσει μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού, βοηθητικού και ειδικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ