Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις την Πέμπτη σε όλη τη χώρα

Στάση Εργασίας στην Αττική και πορεία προς το υπουργείο Υγείας

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Σε κινητοποίηση, με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία και πορεία που θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, προχωρούν μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, στην Αττική έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.), ενώ ορισμένα σωματεία έχουν ήδη αποφασίσει να την επεκτείνουν σε όλη την πρωινή βάρδια. Τις ίδιες ώρες, οργανώνονται συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία, οι οποίες θα καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας.

Στον «Ευαγγελισμό», οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και σε συγκέντρωση στις 9 π.μ., στα Επείγοντα. Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης έχει οριστεί Γενική Συνέλευση σήμερα, στις 8 π.μ., στο Δώμα.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι υγειονομικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν συγκεντρώσεις. Στη Θεσσαλονίκη, τα Σωματεία Εργαζομένων στο «Θεαγένειο» και στο «Ιπποκράτειο» καλούν σε πανυγειονομική συγκέντρωση, στις 6/10, στις 10.30 π.μ., έξω από την 4η ΥΠΕ. Στην Κρήτη, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα δύο νοσοκομεία της πόλης (ΓΝΛ και Πανεπιστημιακό) να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική είσοδο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας, απευθύνει η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Λάρισας του ΠΑΜΕ.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και εκπρόσωποι δεκάδων εργατικών σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, οργάνωσαν την περασμένη βδομάδα παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, απαιτώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα υγειονομικών και ασθενών. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ αντιπροσωπεία τους επιδίωξε να συναντηθεί με τον διοικητή ή τον υποδιοικητή του νοσοκομείου, οι οποίοι όμως απουσίαζαν.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκάδας καλεί την Πέμπτη, στις 11 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας. Υπογραμμίζει τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το κλείσιμο και την υποβάθμιση Κέντρων Υγείας, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει το νοσοκομείο σε κερδοφόρα επιχείρηση που θα είναι απλησίαστη για τους εργαζόμενους.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 6 Οκτώβρη καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ