Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Ντόναλντ Τραμπ, Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, επιβεβαίωσε εμμέσως δημοσίευμα των «Τάιμς της Ν. Υόρκης» ότι δεν πλήρωνε φόρους τουλάχιστον για 18 χρόνια επειδή έχασε πάνω από 900.000.000 δολάρια, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε «έξυπνα» τη φορολογική νομοθεσία για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του, σε μια δύσκολη περίοδο για την αγορά των ακινήτων. Η Δημοκρατική αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον, σχολίασε πως οι αποκαλύψεις υποβαθμίζουν το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» του δισεκατομμυριούχου.

ΚΑΪΡΟ.-- Δύο στελέχη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» στην Αίγυπτο που είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, ο 61χρονος Μοχάμεντ Καμάλ και ο Γιάσερ Σεχάτα, σκοτώθηκαν χτες σε επιχείρηση ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στη διάρκεια εφόδου σε διαμέρισμα στη συνοικία Μπασατέν.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Μπιτζάν Ζανγκανέχ, δήλωσε ότι η συνεργασία πετρελαιοπαραγωγικών κρατών που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ θα παίξει «σημαντικό ρόλο» στη σταθεροποίηση των τιμών του αργού. Παράλληλα, ο επικεφαλής του ιρανικού διαστημικού προγράμματος, Μόσχεν Μπαχράμι, εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεργασία με τα προγράμματα της ΝΑΣΑ στις ΗΠΑ.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Τρεις Βρετανοί επιστήμονες, οι Ντέιβιντ Τάλες, Ντάνκαν Χόλντεϊν και Τζ. Μάικλ Κόστερλιτς, πήραν χτες το Νόμπελ Φυσικής για τις έρευνές τους στην «εξωτική ύλη», η οποία μαζί με τη συνήθη και τη νετρινική ύλη αποτελούν τη σκοτεινή ύλη, από την οποία θεωρείται πως αποτελείται κατά περίπου 23% το σύμπαν. Στην ανακοίνωση της επιτροπής των βραβείων Νόμπελ σημειώνεται πως οι ανακαλύψεις τους «επέτρεψαν την καταγραφή προόδου στη θεωρητική κατανόηση των μυστηρίων της ύλης και στη δημιουργία νέων προοπτικών για την ανάπτυξη καινοτόμων υλικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ