Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Νέες μεγάλες συγκεντρώσεις χτες σε Λάρισα και Λαμία

Ο κύκλος των περιφερειακών κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται στη Θεσσαλονίκη (12/10) και στην Κομοτηνή (13/10)

Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
Απόμαχοι της δουλειάς, αλλά ακούραστοι αγωνιστές της ζωής, από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας πήραν μέρος στην πανθεσσαλική συγκέντρωση συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

Με τη μαζική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν τους απελπίζει η πολιτική κατατρεγμού τους και δεν τους τρομάζει ο αυταρχισμός με τα ΜΑΤ, αλλά είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τον αγώνα για ανάκτηση απωλειών, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αυξήσεις στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φωτεινή Σβάρνα, αντιπρόεδρος Σωματείου ΙΚΑ Ν. Λάρισας και χαιρετισμούς απηύθυναν οι Θ. Κοντονίνας, πρόεδρος Σωματείου ΟΑΕΕ Μαγνησίας, Β. Μπαταγιάννης, πρόεδρος Σωματείου ΟΑΕΕ Τρικάλων, Παύλος Νταράρας, πρόεδρος Σωματείου ΙΚΑ Καρδίτσας, Θοδ. Καραγώγος, πρόεδρος των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου, Διονύσης Σβορώνος, γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Με καταγγελία της βάρβαρης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής ενάντια στη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Αττικής, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, ξεκίνησε την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση ο Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ. Οπως είπε, αυτή η στάση αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός, παρά «τα λόγια τα μεγάλα» περί προστασίας δήθεν των φτωχών και των αδυνάτων, είναι εχθρός των συνταξιούχων και του λαού, είναι αποφασισμένος να περάσει «διά πυρός και σιδήρου» την αντισυνταξιουχική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του.

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στη Λαμία
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στη Λαμία
Την αλληλεγγύη των εργαζομένων και της μικρομεσαίας αγροτιάς στον αγώνα τους, μετέφεραν με την παρουσία τους στη συγκέντρωση, ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων. Μετά τη συγκέντρωση, οι συνταξιούχοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη Λαμία, συνταξιούχοι από τη Φθιώτιδα και άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, όπως τη Θήβα, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά και την Αμφισσα, συγκρότησαν χτες μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου και ακολούθησε πορεία μέχρι την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη και επέδωσαν ψήφισμα.

Οι συνταξιουχικές συγκεντρώσεις ολοκληρώνονται την επόμενη βδομάδα με τις κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, στις 12/10 (11 π.μ., πλατεία Ελ. Βενιζέλου), για τους συνταξιούχους της Μακεδονίας, και Κομοτηνή, στις 13/10, για τους συνταξιούχους της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ