Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τη Δευτέρα η κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στην Ομόνοια

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για το δανεισμό που ζητάει εκ νέου ο ΟΑΕΕ για να πληρώσει συντάξεις

Στη συγκέντρωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους της Αττικής η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία ξεχωρίζει τα ζητήματα της φορολογίας και καλεί τα ΔΣ των σωματείων και των τοπικών ενώσεων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις για να γίνει η επιτυχία της κινητοποίησης υπόθεση των αυτοαπασχολούμενων.

Στο μεταξύ, «στην κόψη του ξυραφιού» συνεχίζουν να βρίσκονται και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, όπως αποδεικνύει η πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που ζητάει εκ νέου ο ΟΑΕΕ από το αποθεματικό του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), προκειμένου να καταβάλει συντάξεις. Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα που υποβάλλει ο ΟΑΕΕ προς το υπουργείο Εργασίας μέσα σε 15 μέρες (είχε ζητήσει άλλα 150 εκ. ευρώ).

Απ' αφορμή αυτής της εξέλιξης, η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η χρηματοδότηση για την Κοινωνική Ασφάλιση μειώνεται ακόμα περισσότερο. Αυτό είναι το πρακτικό αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, της ανταποδοτικότητας και του ευρωμονόδρομου που τσακίζει τα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων και όσα ψέματα και να πουν οδηγεί και την Κοινωνική Ασφάλιση στην υποβάθμιση και τη διάλυση.

Αυτήν την πολιτική ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση που με πρόσχημα τα ελλείμματα των Ταμείων θέλει να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο πετσόκομμα των συντάξεων και παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι ένα δρόμο έχουμε: Το δρόμο του αγώνα, της συνολικής αμφισβήτησης της εφαρμοζόμενης πολιτικής, της πάλης για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα, όσο και των προηγούμενων. Το δρόμο της διεκδίκησης και ικανοποίησης των σύγχρονων πραγματικών αναγκών μας. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ