Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εγκαταλειμμένα τα αποστραγγιστικά δίκτυα στον Εβρο

Ανήσυχοι είναι οι αγρότες του Εβρου, καθώς βλέπουν για άλλη μια χρονιά να έρχεται ο χειμώνας και τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων να είναι ακαθάριστα, να εμποδίζεται η απορροή των τοπικών νερών προς τον ποταμό Εβρο και τ' άλλα ποτάμια και να προκαλούνται κατ' επανάληψη πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.

Η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ τονίζει τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί «διαχρονικά αρνούνται να χορηγήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για να καθαριστούν τα κανάλια και να μην είναι εκτεθειμένες καλλιέργειες και υποδομές στις πρώτες βροχές. Φυσικά, ευθύνες βαραίνουν και τις Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτήν την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια».

Καλεί, δε, τους αγρότες «να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, μπροστά τους έχουν μια πολιτική ανάλγητη, που μόνιμα έχει εκτός των προτεραιοτήτων της ζωτικής σημασίας ανάγκες τους στο όνομα της "δημοσιονομικής προσαρμογής" των "δυνατοτήτων της χώρας" κ.λπ. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με αγώνες να απαιτήσουν να γίνουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευθούν ζωές και περιουσίες. Να διεκδικήσουν μια πολιτική που θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τις λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ