Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομοσπονδίας

Πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και την ανασύσταση ανενεργών Αγροτικών Συλλόγων μαζί με τη δημιουργία νέων ανέλαβαν οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσήνης και Μεσσηνίας. Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Εμείς, οι έξι Αγροτικοί Σύλλογοι από όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχοντας κατανοήσει μέσα από τους αγώνες την ανάγκη της οργανωμένης πάλης και της ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος, συντονίζουμε τη δράση μας ενάντια στο ξεκλήρισμά μας. Προχωρούμε στην πρωτοβουλία ίδρυσης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων καθώς και σε πρωτοβουλίες ανασύστασης ανενεργών Αγροτικών Συλλόγων μαζί με τη δημιουργία νέων. Καλούμε όλους τους Αγροτικούς, Κτηνοτροφικούς και Αλιευτικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο να συμμετάσχουν από κοινού στο εγχείρημά μας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) δεν είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε τώρα. Είναι μια προσπάθεια που έρχεται από μακριά, που τη στιγμή που οι κυβερνητικές ομοσπονδίες (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ) ευλογούσαν την κυβερνητική πολιτική, την ΕΕ και την ΚΑΠ. Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα, Επιτροπές Μπλόκων πάλευαν ενάντια σε όλα αυτά, συσπειρωμένοι στο πλαίσιο αιτημάτων των 68 μπλόκων. Η ΟΑΣΠΠ δημιουργείται ώστε να συμβάλει στην παραπάνω κατεύθυνση οργάνωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς στην Πελοπόννησο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ