Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμάζονται αγωνιστικά για την πανελλαδική σύσκεψη

Στη Νίκαια της Λάρισας καλεί την Κυριακή η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Από τις κινητοποιήσεις που έγιναν πέρυσι στην πλατεία του Τυρνάβου
Από τις κινητοποιήσεις που έγιναν πέρυσι στην πλατεία του Τυρνάβου
Συγκέντρωση με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, οργανώνουν την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου - Λυγαριάς και Δαμασίου, μαζί με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Τα αιτήματα αιχμής, που προβάλλουν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Τυρνάβου είναι: Κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί. Διατήρηση του καθεστώτος των «διήμερων απόστασης» στο χύμα τσίπουρο. Δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό του περασμένου Μάρτη και από τις άλλες καταστροφικές για την αγροτική παραγωγή καιρικές συνθήκες (χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες, έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες κ.λπ.). «Πάγωμα» όλων των χαρατσιών για τους πληγέντες.

Το συλλαλητήριο στον Τύρναβο εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου γύρου αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που θα αναπτυχθούν σε διάφορες αγροτικές περιοχές της χώρας. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του πανελλαδικού συντονισμού και της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων θα συζητηθεί στη μεγάλη πανελλαδική αγροτική σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας.

Σύσκεψη στο Ηράκλειο

Αποφάσεις για την οργάνωση των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, καθώς και για το συντονισμό τους σε πανελλαδικό επίπεδο μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, πήραν οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Ηρακλείου Κρήτης στη σύσκεψη που οργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη, στα Πεζά. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Αρχάνων, Καζαντζάκη και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι συζήτησαν για την εκπροσώπησή τους με μεγάλη αντιπροσωπεία στην πλατιά σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, την Κυριακή, στη Νίκαια της Λάρισας. Επίσης, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο χτεσινό συλλαλητήριο των Συνδικάτων στην πλατεία Ελευθερίας. Τέλος, οι Σύλλογοι προετοιμάζουν κινητοποίηση στις 21/10, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, από κοινού με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Στο μεταξύ, στις πρώτες του αρχαιρεσίες προχώρησε ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην δημοτικής κοινότητας Καζαντζάκη, στις αρχές του Οκτώβρη. Με αφορμή τις αρχαιρεσίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα χωριά Κουνάβοι, Μυρτιά, Πεζά, Αγίες Παρασκιές, Καλλονή, Μελέσες και Χουδέτσι γράφτηκαν μέλη του Συλλόγου και ψήφισαν για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για την Αγροτική Ομοσπονδία.

Συγκροτούν Ομοσπονδία στην Πελοπόννησο

Το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στη Μεσσήνη, στο αίθριο του δημαρχείου. Την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Ομοσπονδίας έχουν πάρει οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσήνης και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού Μεσσηνίας.

H Προσωρινή Επιτροπή της ΟΑΣΠΠ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Οι έξι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου, που συσπειρωθήκαμε μέσα από τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς και βλέποντας ότι μόνο μέσα από οργανωμένους αγώνες μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις, πήραμε την πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους (Αγροτικούς, Κτηνοτροφικούς, Αλιευτικούς) της Πελοποννήσου, να δώσουμε από κοινού αυτήν τη μάχη, με την καλύτερη οργάνωση της πάλης μας μέσα από την Ομοσπονδία, ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές που ασκούν κυβερνήσεις - ΕΕ - ΚΑΠ, ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Καλούμε όλους τους Αγροτικούς - Κτηνοτροφικούς - Αλιευτικούς Συλλόγους να πάρουν στα χέρια τους την ιδρυτική διακήρυξη και το ιδρυτικό καταστατικό της Ομοσπονδίας και να πάρουν αποφάσεις τα όργανά τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το στήσιμο μπλόκων στις 28 Γενάρη (2019-01-24 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση για το στήσιμο μπλόκων σε όλη τη χώρα στις 28 Γενάρη (2019-01-23 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις σε Χανιά και Λέσβο (2018-06-21 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη σύσκεψη στη Νίκαια (2016-10-26 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομοσπονδίας (2016-10-08 00:00:00.0)
Βδομάδα νέων κινητοποιήσεων για την αγροτιά (2015-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ