Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Σήμερα το συλλαλητήριο στη Λάρισα, αύριο στη Θεσσαλονίκη

Διεκδικούν ουσιαστική προστασία των ανέργων, ανάκτηση απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα

Από παλιότερη κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη, με αιχμή τα ζητήματα της ανεργίας

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη, με αιχμή τα ζητήματα της ανεργίας
Με καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και Επιτροπές Ανέργων προετοιμάζουν το συλλαλητήριο για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών.

Το συλλαλητήριο θα γίνει αύριο Πέμπτη 3 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου και η πρωτοβουλία της κινητοποίησης ανήκει στην Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και στο ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης. Σε μαζική συμμετοχή στο πλευρό των εργαζομένων, καλούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης.

Συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα καλούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους να παλέψουν για: Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα των τελευταίων Συμβάσεων.

Επίσης, να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

Χτες, σε συνέλευση της Επιτροπής Ανέργων της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης συζητήθηκε η συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο. Η Ενωση, στην τελευταία της συνεδρίαση, αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ και στην απεργία στις 24 Νοέμβρη, ζητήματα που θα συζητηθούν και σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 13 Νοέμβρη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει: Την Κυριακή 6 Νοέμβρη, κοινή συνεδρίαση των ΔΣ όλων των σωματείων του κλάδου για προγραμματισμό κινητοποιήσεων. Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη, εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων. Την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη, εκδήλωση για τα νέα μέλη του.

Σήμερα στη Λάρισα

Συλλαλητήριο με αίτημα την ουσιαστική προστασία των ανέργων και του λαϊκού εισοδήματος, με κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, διοργανώνουν σωματεία και φορείς και στη Λάρισα.

Το συλλαλητήριο θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και έχει πανθεσσαλικό χαρακτήρα. Σε αυτό καλούν το Εργατικό Κέντρο του νομού (ΕΚΛ), 52 εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, καθώς και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Χτες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τους άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις της περιοχής, αντιπροσωπεία από το Σύλλογο Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και την Επιτροπή Απολυμένων των σούπερ - μάρκετ «Λάρισα» κατέθεσαν υπόμνημα στην περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ, με το οποίο απαιτούν την καταβολή εκτάκτου βοηθήματος 1.000 ευρώ σε όλους τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης που έχει κλείσει.

Η διευθύντρια δεσμεύτηκε να παραδώσει το υπόμνημα στα κεντρικά του ΟΑΕΔ και στη συζήτηση για το θέμα που θα γίνει στο Συμβούλιο του ΟΑΕΔ την ερχόμενη Τρίτη η εισήγησή της να είναι θετική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τρίτη τα συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό (2018-12-15 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (2016-11-04 00:00:00.0)
Στο δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής (2013-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ