Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΑΜΑΛΑ.-- Ακόμη ένας νεαρός Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε χτες από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών με το πρόσχημα πως «κρατούσε μαχαίρι» και πως «προσπάθησε» να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη σε στάση λεωφορείου κοντά στον παράνομο εβραϊκό εποικισμό, της Ραμάλας, Οφρα.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Πρόταση μομφής κατά του Νοτιοαφρικανού Προέδρου, Τζέικομπ Ζούμα, ανακοίνωσε χτες πως σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη η «Δημοκρατική Συμμαχία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ν. Αφρική. Εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε και από βουλευτές του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) να στηρίξουν την πρόταση μομφής με την κατηγορία της διαφθοράς.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ισπανίας (μετά το πολύμηνο παζάρι) Μαριάνο Ραχόι και ηγέτης του νεοφιλελεύθερου Λαϊκού Κόμματος, χτες το βράδυ, αφού πήγε στον βασιλιά Φίλιππο, ανακοίνωσε τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης μειοψηφίας. Αυτό απαρτίζεται μόνο από στελέχη του κόμματός του. Πρώτες προτεραιότητες είναι η κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού και οι επαφές με την ΕΕ.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Υπάρχει ανάγκη εμείς οι τρεις χώρες, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και η Ινδονησία, να συζητήσουμε το θέμα σοβαρά και να βάλουμε ένα τέρμα στη δράση της οργάνωσης «Αμπού Σαγιάφ», γιατί κατά κάποιον τρόπο έχει παραλύσει το εμπόριο στην περιοχή, δήλωσε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ενόψει επαφών που θα έχει στη Μαλαισία.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες στην επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, στη διάρκεια σύγκρουσης με τους «Ταλιμπάν». Ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρει πως «οι στρατιώτες δέχθηκαν πυρά στη διάρκεια μιας επιχείρησης εκπαίδευσης, παροχής συμβουλών και βοήθειας προς τους Αφγανούς εταίρους μας, προκειμένου να εκκαθαριστεί μια θέση των Ταλιμπάν και να διακοπούν οι επιχειρήσεις της οργάνωσης στην επαρχία Κουντούζ».

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στο Πακιστάν, όπου παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα με τη συντήρηση και την παλαιότητα του σιδηροδρομικού δικτύου. Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν κοντά στο οικονομικό κέντρο Καράτσι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άτομα. Πάνω από 45 ήταν τραυματίες ενώ αρκετοί παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

ΚΑΪΡΟ.-- Η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου αποφάσισε την ελεύθερη διακύμανση του νομίσματος της αιγυπτιακής λύρας, με αποτέλεσμα χτες να υποτιμηθεί η αξία της κατά 48% έναντι του αμερικανικού δολαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ