Κυριακή 19 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»
Προσκλητήριο αγώνα

«Ενωμένοι θα νικήσουμε»! Με τη φράση αυτή η «Εργοστασιακή Επιτροπή» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ρίχνει το «γάντι» σε όλους τους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας να πάρουν την υπόθεση της σωτηρίας της στα χέρια τους. Παράλληλα επαναφέρει την εμπεριστατωμένη πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Ναυπηγείων. Ετσι το αγωνιστικό αυτό προσκλητήριο δεν αφορά μόνο το «μη ξεπούλημα», πρόκειται για πρόταση - πρόκληση που αφορά την ανάπτυξη όλων των ναυπηγείων, της παραγωγικής βάσης της χώρας, προς όφελος του λαού και του τόπου.

Η πρόταση προϋποθέτει την επαναφορά των ναυπηγείων στον έλεγχο του δημοσίου. Ο φορέας αυτός θα χαράζει τη ναυπηγική στρατηγική πολιτική. Σε αυτόν το φορέα θα συμμετέχουν εκτός από τους αρμόδιους φορείς και εκπρόσωποι των εργαζομένων, δήμοι κλπ. Η πολιτική που θα χαράζει ο φορέας θα αφορά την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστική ικανότητα ολόκληρης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας, με γνώμονα τα διεθνή δεδομένα και στη βάση της συνεργασίας όλων των ελληνικών ναυπηγικών μονάδων. Για τη δημιουργία του φορέα απαιτείται ορθολογική χρηματοδότηση από το κράτος, εξασφάλιση της συνέχειας της συμμετοχής των μονάδων στα προγράμματα κατασκευών - μετασκευών - επισκευών του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και στα μεγάλα προγραμματισμένα έργα υποδομής, ακόμα «φυσιολογικά» επιτόκια δανεισμού, επενδύσεις, τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, εκπαίδευση προσωπικού και άλλα.

Η πρόταση αυτή έρχεται σε άμεση σύνδεση με την ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση του ΚΚΕ, που αφορά τις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας, τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που μεταξύ άλλων προβλέπει την πλήρη ανανέωση του γέρικου ακτοπλοϊκού και άκρως επικίνδυνου ακτοπλοϊκού στόλου στα δημόσια ελληνικά ναυπηγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ