Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Επανέναρξη σφοδρών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μεγάλες αεροπορικές επιδρομές στις συριακές επαρχίες Ιντλίμπ και Χομς κατά θέσεων του «Ισλαμικού Κράτους» και του πρώην «Μετώπου Νούσρα». Οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται μετά από αρκετές βδομάδες και σε αυτούς συμμετέχουν δυνάμεις από τη ρωσική ναυτική βάση στο Ταρτούς, την Χμέιμιμ στη Λαττάκεια και δυνάμεις που πλέουν ανοικτά της Συρίας, με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ».

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, τόνισε ότι θα συνεχιστούν «οι επιθέσεις κατά των τρομοκρατών» και σημείωσε ότι στάλθηκαν στην περιοχή επτά πυραυλικά συστήματα «S-300» που καλύπτουν «τα συριακά εγχώρια ύδατα ως την Κύπρο» σε συνάρτηση με πυραύλους «S-400» που είναι εγκατεστημένα στη Συρία «εδώ και πολύ καιρό». Η Ρωσία επεμβαίνει στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα στον ανταγωνισμό της με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους στην περιοχή και αξιοποιεί επίσης το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Το ίδιο 24ωρο, Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως από τις 17 Οκτώβρη έως χτες ανακατέλαβαν πάνω από το 1/3 της ανατολικής Μοσούλης και ότι η πόλη έχει σχεδόν περικυκλωθεί από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ