Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου

Οι διακηρύξεις του Μπ. Ομπάμα δεν μπορούν να κρύψουν την εκμετάλλευση, την ανισοτιμία και τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, επισημαίνει η Ομοσπονδία

Ανακοίνωση για την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα εξέδωσε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, επισημαίνοντας όλα εκείνα που «ξέχασε» να πει στην επίσκεψή του, αλλά και τα όσα έκρυψε πίσω απ' τις διακηρύξεις περί «δημοκρατίας». Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κύριος Ομπάμα ήρθε στην Ελλάδα διαβασμένος καλά...

Ηρθε εφοδιασμένος με "καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς", με αδιάντροπες κι ανέξοδες κολακείες για τις θυσίες του ελληνικού λαού και με μια ωδή στη made in Greece Δημοκρατία κρεμασμένη απ' τα χείλη.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε τα συχαρίκια στον "αριστερό" πρωθυπουργό μας για τις "μεταρρυθμίσεις" που μάτωσαν τον ελληνικό λαό, αναγνωρίζοντας προφανώς στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον όμοιό του (έστω και σε κατώτερο επίπεδο).

Απέφυγε βέβαια να μας πει ότι η "δημοκρατία", στην οποία πολλαπλώς αναφέρθηκε, έχει αποδειχθεί το πιο βολικό λάστιχο για τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Είναι η "δημοκρατία" η βουτηγμένη στην παιδική φτώχεια και στην εξαθλίωση. Είναι η "δημοκρατία" της προσφυγιάς και των πολέμων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι η "δημοκρατία" της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της εργασιακής ευελιξίας, της μιας θέσης εργασίας σε 2 και 3 εργαζόμενους. Είναι η "δημοκρατία" που οι πολλοί ζουν με ψίχουλα ή από τα συσσίτια, ενώ ένα τρισ. ευρώ κεφάλαιο συγκεντρώθηκε στην Ελλάδα από τη δική μας δουλειά και ψάχνουν να βρουν πού θα το επενδύσουν για να δώσει περισσότερα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Είναι η "δημοκρατία" που στηρίζει ένα σύστημα λυκοσυμμαχιών και αλληλοεξόντωσης. Αυτή τη "δημοκρατία" απέκρυψε με τα παχιά του λόγια ο κ. Ομπάμα.

Και, φυσικά, έκρυψε κάτω από το χαλί αυτό που ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά, αλλά ο Ελληνας πρωθυπουργός προτίμησε να "ξεχάσει": Οτι οι ΗΠΑ έχουν σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης για το αιματοκύλισμα όχι μόνο του δικού μας λαού, μα και των λαών όλου του κόσμου που ραγδαία πλέον επεκτείνεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Καμιά γυναίκα λαϊκής οικογένειας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα τους!

Εμείς οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να ξεγελαστούμε από τα δήθεν δώρα που ήρθε να μας προσφέρει ο τέως "πλανητάρχης". Είμαστε οι πρώτες που ξέρουμε ότι η περίφημη ισονομία της "δημοκρατίας", την οποία μας εκθείασε, δεν σημαίνει και ισοτιμία! Αντίθετα, είναι το πιο παραπλανητικό περιτύλιγμα της εργασιακής και κοινωνικής μας ανισοτιμίας.

Εμείς οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δεν δεχόμαστε να τσιμπήσουμε το δόλωμα των δήθεν "δημοκρατικών" και "ειρηνικών" διακηρύξεων που εξυπηρετούν μόνο τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας και που συνεπάγονται άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και το μέλλον μας.

Εμείς οι γυναίκες που συμμετέχουμε στους Συλλόγους και Ομάδες της ΟΓΕ έχουμε χορτάσει τα ωραία λόγια, απ' όπου κι αν προέρχονται. Δεν θ' αφεθούμε στο θανάσιμο νανούρισμα της ψεύτικης ελπίδας, του ύπουλου εφησυχασμού. Το αποδεικνύουμε διαρκώς με τη συμμετοχή μας στον καθημερινό αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Πίσω από τις φιέστες και τις παράτες, ήρθατε και φύγατε ανεπιθύμητος, κ. Ομπάμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ